Nevşehir'de 1975 yılında Süleyman ile Sevdiye Tavsamaz çiftinin 3 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Arzu Tavsamaz'ın (37) başına gelmeyen kalmadı.

Arzu Tavsamaz, hayatının 7 yaşındayken babasının annesine şiddet uygulaması yüzünden ayrılmalarıyla değişmeye başladığını belirterek, "Babam iki yıl sonra ben 9 yaşındayken evlendi. Üvey anne elinde kaldım. Bana şiddet uygulamıyordu ancak iyi de davranmıyordu. Bu nedenle 14 yaşıma geldiğimde üvey anne elinden kurtulayım diyerek Murat Saygılı isimli bir kişiyle Nevşehir'de evlendim. Annemi babamdan ayrıldıktan sonra hiç görmedim. Yaşıyor ama nerede olduğunu ne yaptığını hiç bilmiyorum, babam 9 yıl önce hayatını kaybetti, üvey annem hala yaşıyor" dedi.

"4 ÇOCUĞUMDAN 3'Ü HAYATINI KAYBETTİ"
Evlendikten hemen bir yıl sonra Muhammet isimli bir oğlu olduğunu anlatan Tavsamaz, "Daha sonra art arda 3 tane çocuğum oldu. Ancak bu çocuklarımdan 2'si doğumdan hemen sonra 1'si ise 3 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti. Ben de evlendikten 8 yıl sonra böbrek yetmezliği rahatsızlığı olduğunu öğrendim. Bir süre tedavi gördüm ancak eşim rahatsızlığım geçmeyince benden hasta olduğum için ayrıldı. 2000'li yılların başında eşim beni terk ettiğinde bu yana hayatta kalan tek oğlumu da görmüyorum. O güden sonra bana ne kardeşlerim ne de kimse bakmadı. Ben bir süre Nevşehir'de sokaklarda kaldıktan sonra Adana'ya geldim" diye konuştu.

"1 YIL NUMUNE HASTANESİ'NDE KALDIM"
Adana'ya geldikten sonra sokaklarda kalırken rahatsızlanarak Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi amaçlı alındığını anlatan Tavsamaz şöyle devam etti: "Hastaneye alındım tedavi oldum. Ancak gidecek yerim olmadığını söyleyince hastanedeki doktor ve hemşireler bana 1 yıl boyunca baktı. Ben hasta olmadan 1 yıl hastanede kaldım. Ancak daha sonra hastaneden çıkmak zorunda kaldım. Bu sırada böbrek yetmezliğim arttığı için haftada 3 kez diyalize girmeye başladım, böbrek nakli içinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne başvurarak sıraya girdim. Hastaneden ayrıldıktan sonra doktor ve hemşirelerin yardımıyla ev kiraladım. Ama işim olmadığı için ev kiramı ödemekte zorlandım."

"13 YILDIR BEKLEDİĞİM NAKİL TELEFONUMU SATTIĞIM İÇİN OLMADI"
Çalışmadığı için ekonomik zorluk içinde olduğunu bu nedenle ekmek parası bulamadığı için cep telefonunu sattığını vurgulayan Tavsamaz, "Sürekli diyalize girmekten artık hayatım kararmıştı. Bir kolumda diyalize bağlanacak damar kalmamıştı. Bir yandan da ekonomik zorluklarla mücadele ediyordum. Bu nedenle cep telefonumu satıp ekmek parası yaptım. Bu arada Balcalı Hastanesi beni arayarak uygun böbrek çıktığını söylemek istemiş ama bana ulaşamamışlar. Bana ulaşamayınca benden sonraki kişiye nakil yapmışlar. Bundan sonra bana 4 kez daha böbrek nakli sırası gelmiş ancak bana ulaşamamışlar. Ben bu anı 13 yıldır bekliyordum. Sıra geldiğini diyaliz merkezinden öğrenince dünyam başıma yıkıldı. O an çok üzüldüm. Çünkü artık diyalize girecek damarım kalmadı" diye konuştu.

Tavsamaz, hala ekonomik zorluklar çektiğini çok kötü durumda olduğunu hayırseverlerden ve devletten yardım beklediğini söyledi.

Editör: Barış Köksal