Adana Bilsem, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda 30 Kasım-2 Aralık tarihlerinde Estonya’nın başkenti Talin’de düzenlenen Robotex İnternational 2018 Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etti. 

Robot teknolojisine yön veren ülkelerin katıldığı yarışmada Türkiye’ye temsil eden Adana Bilsem, öğretmenler Agah Yıldız, Berna Gelhasan, Cüneyt Özür, Osman Kılıç ile öğrenciler Ayşegül Demircioğlu ve Selinay Şahin’den oluşan iki ayrı takımla Make X Blue Planet kategorisinde yarıştı. Eleme maçlarını birinci tamamlayan Adana Bilsem, final maçlarında ittifak yaptı. Adana Bilsem takımları, yarışma kurallarında zorunlu olan 7 görevi başarıyla yerine getirdi. En yüksek skoru elde eden Adana Bilsem takımları, Make X Blue Planet kategorisinde çifte birincilik kazandı. 
Estonya’da ele ettikleri çifte şampiyonlukla Çin’de düzenlenecek dünya şampiyonasına katılmayı hak eden Adana Bilsem öğrencileri ve öğretmenleri, Robotex İnternational 2018’de yarışmalara için kendilerine tam destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. Adana Bilsem takımlarını oluşturan Agah Yıldız, Berna Gelhasan, Cüneyt Özür, Osman Kılıç, Ayşegül Demircoğlu ve Selinay Şahin Çin’de yapılacak dünya şampiyonasında da Türkiye’yi ve Adana’yı en iyi şekilde temsil etme sözü verdi. 

Editör: Barış Köksal