Sosyal medyada grup oluşturan 20 dönerci dükkanı maddi durumu yetersiz olan kişilerin aç kalmaması için ‘askıda döner’ uygulaması başlattı.
Uygulanan proje işletmelere gelen müşteriler tarafından da ilgi gördü. Proje kapsamında hayırsever müşteriler, ister telefonla isterse de kendileri gelip 5 TL karşılığında döner satın alıyor ve işletmelerin dışına asılan tabelada kaç askıda döner olduğu belirtiliyor. İşletmelere başvuran ihtiyaç sahipleri de askıda döner uygulamasından yararlanıyor.

“Alan da veren de görmüyor”

Döner işletmecisi Ercan Doğan, böyle bir uygulamanın içinde olmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Adana’da bütün esnaf arkadaşlarımızın yapmasını öneririz gerçekten ihtiyaç sahipleri var. Bir yiyen bir de ödeyebilir. Eskiden Osmanlıda olduğu gibi gelip hesap ödeyebilirler. Yapılabilecek çok şey var istedikten sonra. Buraya geliyor müşterimiz yemek yiyor artı bir yemek parası daha ödüyor sonra bir arkadaşımız geliyor 'askıda döneriniz var mı' diyor. 'Gel' diyoruz dönerini alıyor ayranını alıyor ve gidiyor. Alan da veren de görmüyor” diye konuştu.

Dönerci Can Türkyılmaz da, kendilerinin uygulamaya destek verdiklerini ifade ederek, “Diğer esnaf kardeşlerimizi de bu uygulamaya davet ediyoruz. Aç çok insan var geliyor karnını doyuruyor. Müşterilerimiz çok iyi karşılıyor. Bazı müşterilerimiz duyuruyu okuyor hemen kasaya gidip ödemeyi yapıyor. Kaç tane isterse o kadar döner bağışlıyor” şeklinde konuştu.

“Sadece dönerle kalmasın”

Dönerci Sefa Tuşçi ise Adana’nın büyük bir yer olduğunu, uygulamanın sadece dönerle kalmasını istemediklerini; gıda, giyim gibi alanlarda da bu uygulamanın olması gerektiğini söyleyerek, “Duyarlı insanımız çok. Onların yardımıyla bir elin gördüğünü diğer elin görmemesi hayrın en güzeli. Bizler de gurur duyuyoruz. Madem bu kadar yayılmaya başladı. İnşallah Türkiye’nin her tarafında böyle şeyleri duyarız” dedi.

“Aidat kolaylığı sağlayacağız”

Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Arslan ise, esnafın başlattığı askıda döner ve yemek uygulamasının çok güzel bir hareket olduğunu belirterek, “Daha da yayılmasını diliyoruz. Güzel bir uygulama. Esnaf tarafından meslek odasına ödenen bir aidat var. Bu uygulamanın içerisinde olan esnaftan aidat almayarak o kolaylığı sağlayacağız. Biz de elimizi taşın altına sokmak isteriz. İhtiyaç sahiplerine yapılan bu uygulamanın faydalı olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla bu esnafın temsilcileri olarak bizim de bir yerlerden tutmamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Uygulamayı beğendiğini belirten vatandaşlardan Ufuk Taşdemir ise, “Çok güzel bir proje, destekliyoruz. Bu da bir hayırdır” dedi.
Editör: Barış Köksal