Kent protokolünün yoğun katılım gösterdiği açılış töreninde konuşan A.H.S Isıtma Soğutma Müdürü Hüseyin Kalkan, babası Serkan Kalkan ile birlikte kente üçüncü Baymak bayisini kazandırdıklarını belirterek, hedeflerinin bayi sayısını artırmak olduğunu kaydetti.

Baymak Genel Müdürü Ender Çolak ise son 4 yılda yeni teknoloji doğalgaz, ısıtma ve iklimlendirmede atılımlar yaptıklarını, son yılın ilk 8 ayında ağlarına 98 yeni bayi eklediklerini bildirdi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da kentte her bir tesis açıldığında işletme sahiplerinden daha fazla mutlu olduklarını vurgulayarak, “Çünkü her bir tesis gelişim demek, istihdam demek, gelir artışı demek. Bol kazançlar diliyoruz” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise konut üreticilerine çağrıda bulunarak, “Çok arzu ettiğim bir şey var ki, konut üreticileri binaları merkezi ısıtma ve merkezi soğutma bütünlüğü içerisinde tasarlayabilirler. Baktığınız zaman binaların balkonlarında, duvarlarında hep klimalar çakılıyor. Bina tasarlanırken, elektrik ve su altyapısı döşenirken ısıtma ve soğutma sistemleri de standart olarak hazırlanmalı. Bir konutu 250 bin liraya satmakla 270 bin liraya satmak arasında fark olmaz. Soğutma ve ısıtma sistemleri kurulmadan satılınca daire sahipleri bu sistemler için duvarları kırıyor, döşemeleri değiştiriyor, daha fazla masraflara yol açıyor. Sektör temsilcileri bunu bir kez daha gözden geçirip büyük hedeflere odaklanmalılardır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından işletme sahibi Serkan Kalkan ve protokol tarafından işletmenin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra yoğun kalabalık, işletmedeki ısıtma ve soğutma ürünlerini inceledi.
Editör: Barış Köksal