Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesi Ali Hocalı Mahallesi'nde 31 Temmuz 2105 günü meydana geldi. İddiaya göre, Yamaçlı Mahallesi’nde bulunan Yeni Yol Taksi durağına bağlı çalışan Erdal Bayakı (46), 01 T 2405 plakalı taksisine akşam saat 19.30 sıralarında bir yolcu alarak Baraj Yolu Caddesi'ne götürdü. Yolcuyu bıraktıktan sonra Karataş Bulvarı eski Devlet Hastanesi yanına geldiği sırada taksiye el kaldıran kimliği belirsiz 3 kişiyi otomobiline aldı. Zanlılar Ali Hocalı Mahallesi'ne gitmek istediklerini söyledi. Bir kişi taksicinin yanına iki kişi ise arka tarafa oturdu. Zanlılar Ali Hocalı Mahallesi'ne varmak üzereyken arkada oturan kişinin birisi taksicinin boğazına bıçak atıp cebindeki 70 lirayı ve cep telefonunu alıp taksiciyi de aşağı atarak taksiyi de alıp tekrar Adana istikametine doğru kaçtılar. Bu arada taksici boğazını tutarak yola çıkıp gelen bir TIR'ı durdurarak, "Beni gasp ettiler boğazımı kestiler, Türkçeleri biraz kırıktı, Suriyeli olabilirler. Hemen polise haber ver" dedi. Bunun üzerine TIR sürücüsü önce sağlık ekiplerine daha sonra da polise haber verdi. Taksici sağlık ekipleri tarafından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak kurtarılamadı. Polis yaptığı araştırmada taksiyi Sarıçam ilçesine bağlı Baklalı Mahallesi yakınlarında buldu. Ancak zanlılara ulaşamadı.

34 GÜVENLİK KAMERASI 400 KİŞİYLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

Cinayet Büro Amirliği dedektifleri cinayet zanlılarını bulmak için adeta iğneyle kuyu kazar gibi çalıştı. Dedektifler, önce taksicinin en son götürdüğü yolcu istikametindeki güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Yapılan bu incelemede taksicinin akşam saat 19.00 gibi Baraj Yolu Caddesi'ne müşteri götürdüğü, daha sonra çevre yolundan Karataş Bulvarı üzerinden durağına gelirken eski Devlet Hastanesi önünde 3 kişiyi alarak Süleyman Vahit Caddesi'nden Ali Hocalı Mahallesi'ne doğru yola çıktığını saptadı. Polis bu saatten sonra da taksiciden haber alınamadığından ve yaralı halde Ali Hocalı Mahallesi'nde bulunduğundan zanlıların bu 3 kişi olduğunu saptadı.

2 TAKSİCİ SON ANDA KURTULDU

Polis, zanlıların taksiye bindiği yerde geriye dönük yaptığı güvenlik kamerası çalışmasında da zanlıların iki taksiciyi daha durdurup Ali Hocalı Mahallesi'ne gitmek istediğini ancak bir taksicinin ücrette anlaşamaması bir taksicinin ise tarif edilen yeri bilmemesi üzerine taksisine almadığı belirlendi. Polis, yaklaşık 34 güvenlik kamerasını inceleyerek zanlıların 3 kişi olduğunu tespit etti.

15 MAHALLEDE 400 KİŞİYLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLDÜ

Dedektifler, zanlıların gidebileceği başta Yüreğir'in mahalleleri olmak üzere Seyhan ve Sarıçam'da toplam 15 mahallede güvenlik kamerasından alınan fotoğraflarla zanlıları aradı. Bu arada polis, yaklaşık 400 vatandaş ile yüz yüze görüştü. Ancak bütün bu çalışmalara rağmen zanlılara bir türlü ulaşılamadı. Taksicinin ölmeden önce "Türkçeleri kırıktı Suriyeli olabilir" sözlerinden yola çıkan polis, çevre illerdeki Suriyeliler de olmak üzere yüz binlerce Suriyeli fotoğrafı ile eldeki fotoğraflar eşleştirildi ancak zanlılar bulunamadı. Polis hala zanlıları bulmak için çalışıyor.

 

Editör: Barış Köksal