Edinilen bilgiye göre, Kozan Belediyesi’ne ait yüzme havuzuna duvardan atlayarak girdikleri iddia edilen birkaç çocuk, buradaki havuzlarda yüzmek istedi. Arkadaşları ile küçük havuzlarda yüzen çocuklar kovalamaca yaparak oyun oynadıkları sırada Eren Güvendik (10) isimli çocuk, 5 metrelik havuza düştü.

Çevrede yürüyüş yapan kadınların haberdar olması sonucu polis ve itfaiye ile CANKUR ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen polisler çaresiz bir şekilde önce etrafa baktılar. İtfaiye ve CANKUR ekiplerinin su altı ekiplerinin olmaması nedeniyle emniyet müdürlüğünde görevli polisler elbiselerini çıkartarak havuza atlayıp suda çocuğu aradılar. Zamanla yarışan polisler havuza düşen çocuğu bulmak için uzun uğraşlar verdi. 15 dakikalık aramalar sonucu havuza düşen çocuk suyun derinliklerinde bir polis memuru tarafından bulundu. Polislerin uzun uğraşları ile yukarı çekilen çocuk havuzun dışına çıkartıldı. Burada hazır bekleyen sağlık ekipleri yaklaşık yarım saat boğulan çocuğu yaşama döndürmek için müdahale ettiler. Burada kalbi çalıştırılan çocuk ambulans ile Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede de uzun süre müdahale edilen Eren Güvendik, daha sonra Adana Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Küçük çocuk yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Anne Ayfer Güvendik, “O çocuklar her gün gayet rahat bir şekilde o havuza gidebiliyordu. Sadece benim çocuğum değil mahallenin bütün çocukları o havuza girip orada oyun oynuyorlardı. Orada bir bekçi yok bir yetkili bir Allah'ın kulu yok. Çocuğumu okuldan aldım. Daha önce girmiş ben de anlattım 'çocuğum o havuza girme' dedim. 'Bak başına bir iş alırsın biri seni iter' dedim. Ambulansın sesini duyunca oğlum olduğunu bile bilmiyordum. Koştum o anda içim yandı. Senin oğlun değil, başkasıymış dediler kimse yokmuş diyorlar. İçim yanmış bir kere. Çocuklar gayet rahat bir değil iki değil üç değil beş değil o havuza bir tek benim çocuğum değil bütün mahallenin çocuğu duvardan atlayıp giriyor yüzüyor orada. Faal olmayan havuzda su ne geziyor. Havuzda su olmaması gerek 5 metrelik havuzda su ne geziyor” dedi.

Baba Murat Güvendik ise, “Hakkımı arayacağım sorumlular neyse cezasını çeksin” dedi.

Editör: Barış Köksal