GED Başkanı Esra Özden, kursa kabulde inovatif ve katma değeri yüksek iş fikri şartı aranacağını söyledi.
Girişimci adayı, mentor, melek yatırımcı ve kurumları bir araya getirerek girişimciliğin geliştirilmesine katkı sağlayan Girişimcilik Ekosistemi Derneği, yenilikçi ve katma değeri yüksek iş fikri olan gençlere KOSGEB işbirliğiyle eğitim verecek. Eğitimin benzerlerinden farkı, sadece yeni bir iş fikri olan, katma değeri yüksek mal ve hizmet üretmeyi planlayan gençlerin kabul edilmesi olacak.

KOSGEB ve GED işbirliğiyle gerçekleştirilecek ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin protokolü GED Başkanı Esra Özden ve KOSGEB Adana Müdürü Hüseyin Şen tarafından imzalandı.

GED Başkanı Esra Özden, girişimci sayısını artırırken, öncelikle niteliğe önem verilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’yi ilk 10 büyük ekonomi arasına taşıyacak hamlenin ancak inovatif iş fikirlerinin hayata geçirilmesiyle sağlanabileceğini belirten Özden, “Üniversitelerimizin son sınıflarında iş hayatına girişimci olarak başlamak isteyen gençlerimiz var. Bu gençlerin icat, yenilik ve katma değer içeren iş fikirleri dikkat çekiyor. Gerçekleştireceğimiz eğitim programının hedefi bu iş fikirlerinin hayata geçirilmesini kolaylaştırmak olacak. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayacak gençlerimizi takip edeceğiz. Onları girişimci koçlarıyla, iş planlarını melek yatırımcılarla buluşturacağız. Bu eğitim için özel olarak, KOSGEB’in müfredatına ek dersler konulacak, kursiyerleri de mülakatla seçilecek. Daha önce yapılmış ya da katma değeri düşük işlere değil, yenilikçi ve yüksek katma değer oluşturacak projesini hayata geçirmek isteyenler kabul edilecek. Bu yönleriyle Türkiye’de ilk ve örnek bir eğitim olacak” dedi.

KOSGEB Adana Müdürü Hüseyin Şen de inovatif ve katma değeri yüksek üretim içeren iş planı olan girişimcilere kurumun her programda pozitif ayrıcalık sağladığını belirtti.
13-16 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni Prof. Dr. Emin Güzel verecek. Eğitimde başarılı olan kursiyerler aldıkları belgelerle KOSGEB’in 50 bin TL’lik hibe ve 100 bin TL’lik kredi desteğinden yararlanabilecek.
 
Editör: Barış Köksal