Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Yenibey Mahallesi'nde 12 Kasım günü meydana geldi. İddiaya göre, Kasım Ç., 4.5 aylık hamile olan dini nikahlı eşi Elif A.'nın kendisini Mehmet Oğuz (49) ve Murat K. ile aldattığını düşünmeye başladı. 

Mahallede bu konuda dedikodu çıktığını duyan Kasım Ç. arkadaşı olan iki şahsı eve çağırdı. Evde şahıslarla bir süre konuşan Kasım Ç., şahıslara silah çekip yatak odasına geçmelerini söyledi. Kasım Ç., Murat K. ile Mehmet Oğuz'a "Siz benim karımla nasıl ilişkiye girersiniz" diye bağırarak önce Mehmet Oğuz'a ateş edip daha sonra da Murat K.'ye ateş etti. 

Mehmet Oğuz kafasından aldığı mermi ile yere yığılırken, Murat K. ise ateş ederken arkasını döndüğü için kalçasından yaralandı. Kasım Ç. bir süre yaralıların başında bekledi. Daha sonra vurduğu şahısların ölüp ölmediğini kontrol etti. Mehmet Oğuz ağır yaralıyken Murat K. ise ölü taklidi yaptı. Kasım Ç. şahısların öldüğünü düşünerek evden ayrıldı. Murat K. zanlının evden ayrıldığını görünce hemen evden inip kendi imkanlarıyla hastaneye gitti. 

Bu arada polisi de arayarak ihbarda bulundu. Bunun üzerine olay yerine gelen polis yaralıyı görüp hemen ambulans çağırdı ancak Mehmet Oğuz kurtarılamadı. 

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri de şahsı yakalamak için harekete geçti. Mahalleyi ablukaya alan polis, zanlıyı arama çalışması başlattı. Polis yaptığı peş peşe operasyonlarla zanlıyı olaydan 1 gün sonra yakaladı. 

Zanlı sorgusunda Mehmet Oğuz ve Murat K.'nin eşiyle birlikte olduğunu bu nedenle onları yatak odasında vurduğunu söyledi. İfadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Editör: Barış Köksal