Edinilen bilgiye göre olay, Karataş ilçesine bağlı Gökçeli Mahallesi’nde 28 Şubat 2015 günü meydana geldi. İddiaya göre, 20 yıllık öğretmen Deniz K. (42) yakınlarıyla birlikte Gökçeli Mahallesi'nde portakal bahçelerine hava güzel olduğu için pikniğe gitti. Bu arada Deniz K. yeni aldığı ruhsatlı av tüfeğini portakal bahçesinin önünde terk edilmiş bir römorka sıkarak denemeye başladı. Bu sırada öğretmenin tüfeğinden çıkan saçmalar portakal bahçesinde bekçilik yapan ve eve gitmek için motosikletiyle yola çıkan Mehmet Güler Giriş'e (49) isabet etti.

"YANLIŞLIKLA ADAM VURDUM"

Bunun üzerine öğretmen hemen 155 polis imdat hattını arayarak "yanlışlıkla adam vurdum, römorka nişan alıyordum birden çıkınca vuruldu" dedi. Bunun üzerine polis adresi alarak hemen olay yerine sağlık ekiplerini ve polisi sevk etti. Sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde şahsın öldüğünü belirledi. Olay yerine gelen polis de öğretmeni gözaltına alarak emniyete götürdü.

"BİR İNSANI ÖLDÜRDÜĞÜM İÇİN ÇOK PİŞMANIM"

Sorguya alınan öğretmenin, olayın kazayla olduğunu ileri sürerek, "Ben 20 yıllık öğretmenim kimseye zarar vermedim, pikniğe gitmiştik yeni aldığım ruhsatlı av tüfeğimi deniyordum. Römorka ateş ettim birden motosikletli biri çıktı vuruldu. Ben kasten yapmadım" dediği öğrenildi.

İfadesinin alınmasının ardından öğretmen adliyeye sevk edildi. Hayatını kaybeden Mehmet Güler Giriş'in cenazesi ise yakınları tarafından adli tıp kurumu morgundan alınarak Gökçeli Mahallesi'nde toprağa verildi.

Editör: Barış Köksal