Kentin dört bir yanından gelip Adana Valiliği'nde toplanan onlarca taksici, bekleme yeri nedeniyle mafya tarafından tehdit edilip, araçlarının kurşunlandığını ileri sürerek Vali Mustafa Büyük ile görüşmek istedi. Onlarca araçla konvoy oluşturan taksici grubu adına 3 kişinin valilik binasına girmesine izin verilirken heyet, Vali Yardımcısı Durmuş Gençer ile görüştürüldü.

Görüşmenin ardından dışarıda basın açıklaması yapan taksici Adem Uyan, bekleme yeri nedeniyle bir durak sahibiyle tartıştıklarını söyledi. 9 Ocak'ta darp edildiğini öne süren Uyan, direndiği için 25 Ocak'ta da otomobiline kimliği belirsiz kişilerin ateş açtığını söyledi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın kendileriyle ilgilenmediğini iddia eden Adem Uyan, şöyle devam etti:

“Odamız bizleri bu gibi durumlarda yalnız bırakmaktadır. Şehrimizin muhtelif yerlerindeki Taksi Bekleme Yerleri'ni önce durak ağalarına verdiriyor, ardından bizleri o bekleme yerlerine gönderiyor. Anlaşılacağı gibi bizler ateş üzerinde, namlu ucunda çalışmaktayız. Yetkilileri göreve davet ediyoruz aksi takdirde bir lokma ekmek için insanların kanı akacak ve bunun vebali, yasal sorumluluğu, tüm bu şehirde yaşayan ilgili kişilerin olacaktır.”

50 yaşındaki kadın taksi şoförü Tezcan Özdemir ise “Ekmeğimizi kazanamayacak mıyız?” diyerek olaya tepki gösterdi.

Kanuni olarak bir köşe başında çalıştığını anlatan Özdemir, “Tacizlere uğruyorum. Önümden geçerek lastik çekmeler, arkamdan kofti levha yapmalar. 1 günde 3-5 arabanın etrafımı çevirmesi, daha önemlisi de bir araba dolusu insanın köşemi beklerken arabayla ters durup da dik dik bakması ne demek, bana bunu açıklasınlar” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından ıslıklar çalan taksi şoförleri, araçlarına binerek kornalar eşliğinde Büyükşehir Belediye binası önüne giderek eylem yaptı.

Editör: Barış Köksal