Edinilen bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesine bağlı Karslılar Mahallesi, Seyhan Baraj Gölü kenarında bir işletmede özelgüvenlik görevlisi olarak çalışan bir kişi sabah saatlerinde göl kenarına indi. Güvenlik görevlisi gölün kıyısında bir ceset olduğunu fark ederek hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri su altı polisine ve olay yeri inceleme ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen su altı polisi kadının cesedini gölden çıkardı. 

Yapılan incelemede kadının üzerinden kimlik çıkmayınca polis kadının parmak izini alıp bir taraftan da Kayıplar Büro Amirliği'ne bilgi verdi. 

Olay yerine gelen ekipler kayıp kadınların fotoğrafıyla cesedi bulunan kadını karşılaştırdı. Yapılan ilk incelemede cesedin kimliğinin 17 Ekim 2014 tarihinde kayıp başvurusu yapılan Suriye uyruklu Fahima Kouto (34) olduğu belirlendi. Kadının yaklaşık 4 yıldır iç savaşın yaşandığı Suriye'deki savaştan kaçıp Adana'ya yerleştiği öğrenildi. 

Polisin yaptığı incelemede kadının sol bileğinde 3 kesik olduğu tespit edildi. Polis, kadının bileğini kestikten sonra göle atladığını tahmin ediyor. Kadının cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Bu arada, genç kadının cesedini adli tıp kurumuna gelen kocası da teşhis etti.

Fahima Kouto'nun kesin ölüm nedeni yapılan otopsinin ardından ortaya çıkacak.
Editör: Barış Köksal