Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'nde geçen 20 Kasım'da meydana gelen olayda, Arif Ünler (15) ve O.P.'nin (16) de aralarında bulunduğu 8 arkadaş, bir apartmanın altındaki boş dükkanda mangal yakarak kebap yaptı. 8 arkadaş daha sonra sopa ve kebap şişleri ile şakalaşmaya başladı. İddiaya göre, bu sırada O.P.'nin fırlattığı 3 şişten biri Ünler'in sırtına saplandı. Ağır yaralanan Ünler götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti. Gözaltına alınan O.P. ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan O.P., şunları söyledi:

"Arif'in elindeki sopa koluma değdi. Bana kasten vurmadı. Bunun üzerine ben de elimde bulunan 3 tane kebap şişini 2.5 metre mesafeden ona doğru fırlattım. Hatta ilk iki şişi özellikle yere doğru fırlattım. Son şişi de yere doğru atmak isterken elimden dengesiz şekilde çıktı. Şiş, Arif'in sırtına saplandı. Arif'le 2- 3 yıldır arkadaş olmamıza rağmen bugüne kadar hiç kavgamız olmamıştı. Çok üzgünüm, böyle bir olayın olmasını istemezdim."

Mahkeme heyeti, O.P.'yi kastın aşılması sonucu adam öldürme suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. O.P.'nin yaşının 18'den küçük olması ve duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulunduran mahkeme heyeti daha sonra bu cezayı 5 yıl 10 aya indirdi.

Editör: Barış Köksal