Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, törende gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesi Sema Sığınak, “Çocuğum nerede, 5 gün sonra gelecekti” diye feryat etti. Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak'ın cenazesi, Adana'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Cenaze töreninde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de aile yakınları ile birlikte gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesi, "Çocuğum nerede? 5 gün sonra Şırnak’tan gelecekti" diye feryat etti.



Dün akşam Şenoba Tugay Komutanlığı'ndan kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit olan 13 askerden birisi Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak'ın cenazesi, Osmaniyeli silah arkadaşı şehit Uzman Çavuş Zeki Koç'un naaşı ile birlikte Adana Havalimanı'na getirildi.

Baba evinde helallik alınmasından sonra şehidin naaşı tören için Sabancı Merkez Camii'ne getirildi. Tabutun katafalka konulmasından sonra şehidin annesi Sema Sığınak, tabuta sarılarak, “Ciğerim yandı benim güzel oğlum. Çocuğum nerede? 5 gün sonra Şırnak’tan gelecekti” diye feryat etti. Şehidin kardeşi Orhan Sığınak da, “Yeter artık yeter. Güzel gözlüm gitti benim.



32 yaşında gitti böyle mi gidecektin” diyerek tabutun başından uzun süre ayrılmadı. Şehidin kız arkadaşı Banu Hoşgören de tabuta sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü. Bu sırada AB Bakanı Ömer Çelik de gözyaşlarını tutamadı.

Kılınan cenaze namazı sonrası askerler ve şehidin kardeşiyle birlikte şehidin tabutuna omuz veren Bakan Ömer Çelik, bir süre cenazeyi taşıdı. Top arabasına konulan şehidin naaşı daha sonra Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın yanı sıra askeri ve mülki erkan ile şehidin yakınları katıldı.
 

Editör: Barış Köksal