Zanlıların üzerinde ve evlerinde yapılan aramada, 2 adet ruhsatsız silah, 19 kilo esrarla birlikte tam 20 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Adana polisi, ‘torbacı’ olarak bilinen zehir tacirlerine yönelik olarak 5 ayrı mahallede gerçekleştirilen operasyonda 6 kişiyi yakaladı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ‘torbacı’ olarak bilinen zehir tacirlerinin yakalanması için kent merkezindeki Selahattin Eyyübi, Koza, Ulubatlı Hasan ve Kiremithane mahallelerinde daha önceden belirlenen adreslere art arda şok baskınlar düzenledi. Uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen zanlılar, kıskıvrak yakalandı.



Operasyonda Fırat Ö., Bilal A., Sedat B., Haydar A., Behzat Ö. ile birlikte Abidin G. adlı şahıslar, gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda da 2 adet ruhsatsız silah, 19 kilo esrarla birlikte tam 20 bin adet de ‘ecstasy’ adlı uyuşturucu hap ele geçirildi. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce Adana genelinde bugüne kadar ‘torbacılar’a yönelik olarak; Şakirpaşa, Dumlupınar, Dağlıoğlu, Onur, Çamlıbel, Gürselpaşa, Sinanpaşa, Ulubatlı Hasan, Emek, Fatih ve Ova mahallelerinde gerçekleştirilen 43 ayrı operasyonda 68 kişinin yakalandığı, bunlardan da 31’inin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bilgisi verildi. Zanlılarla birlikte 24 kilo 850 gram esrar, 400 gram eroin, 300 gram kokain, 3 bin 256 uyuşturucu hap ve 5 bin 300 kök de Hint keneviri ele geçirildi.
 
Editör: Barış Köksal