Edinilen bilgiye göre, Çukurova ilçesinde son 20 günde telefonla aradığı kişilere kendisini polis olarak tanıtan şahıs, 6 kişinin 405 bin lira parasını dolandırdı. Şikayet üzerine olayla ilgili inceleme başlatan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro amirliği ekipleri, kurbanlarını aynı yöntemle dolandıran kişinin uzun saçlı biri olduğunu belirledi. Polis yaptığı titiz çalışmada müştekilerin verdiği eşkalden robot resim çizdi.

 Bu robot resim daha önce dolandırıcılık yapan zanlıların fotoğrafı ile karşılaştırıldı. Bu karşılaştırma sırasında şahsın aslında tarama engelli Talha C. olduğu dolandırırken peruk taktığı tespit edildi. Polis her yerde şahsı ararken yine bir telefonla dolandırıcılık ihbarı geldi. İhbarı değerlendiren polis Talha C.'yi suçüstü yakaladı. Zanlı suçlamaları kabul etmedi.

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlı hakime, "Müştekiler uzun saçlı bir kişi tarafından dolandırıldığını söylüyor ben kelim onları ben dolandırmadım" dedi. Ancak hakim polisin zanlıyı suçüstü yakaladığında üzerinde yapılan aramada peruk çıktığını dolayısıyla olayı gerçekleştirirken peruk taktığını daha sonra ise çıkartarak kılık değiştirdiğinin belirlendiğini söyleyip zanlıyı

Editör: Barış Köksal