Seyhan Kent Konseyi ve Adana Kent Konseyi Gençlik Merkezleri tarafından "Farkındalık Pedalı" etkinliği düzenlendi. 5 Ocak Stadı çevresinde sabahın erken saatlerinde toplanan yaklaşık 100 bisikletli grubun başlattığı etkinlikte şarkılar söylendi, bisikletli vatandaşlar için daha fazla alan istendi. "5 Ocak Stadı Gençlerindir Öyle Kalmalı" sloganıyla yola çıkan grup mevcut stadın yıkılıp yerine AVM yapılması planına tepki olarak bu etkinliği düzenlediklerini bildirdi.

Seyhan Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, Çevre Günü'nün anlamına uygun olarak bir etkinlik planladıklarını belirterek, "5 Ocak Stadyumunun taşınması sebebiyle Atatürk’ün 1936 yılında yaptırttığı ve planlara işlendiği haliyle buranın kentsel spor alanı olması isteniyor. Şuanda onunla ilgili farkındalık pedalı etkinliği yapıyoruz. Stadyumun yanında yer alan yeşil hattın daha da geliştirilerek Merkez Park ile buradaki kent meydanının yanından geçip müzenin arasında bir yeşil bant oluşturmasını istiyoruz" dedi.

Yaklaşık 20 dakika süren Farkındalık Pedalı etkinliği Galeria İş Merkezi önünde son buldu. Etkinliğe, CHP Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Editör: Barış Köksal