Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi, Mıdık Mahallesi, 11130 Sokak'ta 5 Şubat 2015 günü akşam saat 17.25 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Almanya'da çalışan Sezai Y. izin alarak Adana'da kardeşi Hasan Y.'nin kaldığı kendi evine geldi. Dubleks evinde tatilini geçirirken dün üst katta kardeşiyle televizyon izlemeye başladı. Ancak akşam saatlerinde alt kattan sesler gelmeye başlayınca şüphelenerek kardeşiyle birlikte pompalı tüfek alıp aşağı inmeye başladı.

HIRSIZ EVİ İKİ AYRI KAT ZANNETTİ

Evin arka tarafına gelen hırsız ise üst katta ışıklar yanan dubleks evi iki ayrı kat zannederek birinci kata arka pencereden girdi. İçeride değerli eşya arayan hırsız, dış kapıya doğru yaklaştı. Hasan Y. ile ağabeyi Sezai Y. de merdivenlerden inince hırsız ile ev sahipleri karşı karşıya geldi. Hırsız hemen tabancasını çıkartamaya çalıştı ancak kazağına takıldı. Bu kez de kapının üzerindeki anahtar ile kapıyı açıp kaçmaya çalıştı. Ev sahiplerinden biri de hırsız eline arkaya atınca tabanca çıkarıp sıkacağını düşünerek pompalı tüfeğini ateşledi. Hırsız kapıyı açıp çıktığı sırada vurularak kapı önüne düştü. Anahtarlar da hırsızın elinde kaldı.

KARDEŞLER BİRBİRİNİ SUÇLUYOR

Hırsız yaralanınca kardeşler hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Kendilerine ihbar gelen sağlık ekipleri de polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri hırsızın öldüğünü belirledi. Bu arada Hasan Y. de "Hırsızı ben vurdum" diyerek polise teslim oldu. Ancak polis olay sırasında Sezai Y. de yanında olduğu için onu da gözaltına aldı. Hasan Y.'yi polis sorguya aldı, Hasan Y. "Ağabeyim bana 'Ben Almanya'ya gitmem lazım olayı sen üstlen ben sana bakarım' dedi" diye ifade verdi. Sezai Y. ise hırsızı kardeşinin vurduğu konusunda ısrar etti. Polis şimdi olay yeri incelemelerinden hırsızı kimin vurduğunu kesinleştirmeye çalışıyor.

HIRSIZIN TELEFONU ÇALDI KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Bu arada, üzerinden kimlik çıkmayan hırsızın kimliğini belirlemek için polis çalışma başlattı. Bu arada polis kanlar içinde yerde cansız olarak yatan hırsızın üzerinde inceleme yaparken telefonu çaldı. Polis telefonu alıp bir süre konuştu. Aradıkları şahsın bir eve girdiği için ev sahibi tarafından öldürüldüğünü söyledi. Aradığı şahsın kim olduğunu sordu. Şahıs da aradığı kişinin Aytekin Akyol (20) isimli bir kişi olduğunu söyledi. Polis bunun üzerine ölen kişinin Aytekin Akyol olup olmadığını kesinleştirmek için araştırma başlattı. Yapılan araştırmada öldürülen kişinin Aytekin Akyol olduğu, adam yaralamak ve uyuşturucu kullanmak suçlarından kaydının bulunduğunu belirledi.

Ölen şahıs otopsi için adli tıp kurumuna kaldırılırken, iki kardeşin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Editör: Barış Köksal