Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan toplantı odasında kura çekimi öncesinde Beden Eğitimi Öğretmenleri ve okullarda görevli antrenörlere yönelik yaptığı açıklamada, 3 yıldır okul sporlarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü, bununla ilgili bünyelerinde Spor Uzmanı Nida Kaya’nın koordinatörlüğünde 4 görevlinin hizmet vereceği “Okul Sporları Bürosu”nun daha verimli çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.

Geçen sezonlardan hayli deneyim kazandıklarını ve okul sporlarında hiçbir aksamanın yaşanmayacağını ifade eden Yılmazel, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Okul sporları bürosunda verimi artırmak için sistemde değişiklik yaptık. İletişimi etkin kullanarak okullara daha çok katkıda bulunacağız. Beklenmedik olaylar karşısında iptal edilen müsabaka ve başka duyuruları anında Beden Eğitimi Öğretmenleri’nin telefonlarına mesaj olarak ulaştıracağız. Okul yöneticileri ve Beden Eğitimi Öğretmenleri, okulda görev yapan antrenörlerin de her konuda daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Müsabakaya çıkacak takımlar onaylı belge getirecek. Tüm çalıştırıcıların boynunda kartı olacak. Okullarda görev yapan antrenörlerin vizeli antrenör kartı bulunacak. Kartı olmayanlar sahaya alınmayacak. Hepsinden önemlisi okullar olağanüstü bir durum olmadıkça asla müsabaka erteleme talebinde bulunamayacaklar. Bu bağlamda; tüm okullara başarılar diliyorum.”

6 BRANŞA YOĞUN İLGİ VAR

Yılmazel, okulların diledikleri tüm branşlarda faaliyet gösterebileceğini, ancak en fazla ilginin başta 260 takımla voleybol olmak üzere, 221 takımla futsal, 206 takımla futbol, 157 takımla badminton, 123 takımla basketbol, 81 takımla hentbola katılımın olduğunu ifade etti. Yılmazel, dereceye giren okullara kupa ve madalya verileceğini kaydetti.

Sponsorluğun okul sporlarına girmesinde yarar olacağını anlatan Yılmazel, basketbolda bir kurumun sponsorluk talebinin olduğunu ve bunun değerlendirildiğini, buradan sağlanacak kaynağın spora aktarılacağını, sponsorluğun tüm branşlarda yaygınlaşması için projeler ürettiklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda, Okul Sporları Federasyonu Adana İl Temsilcisi Kamil Dikici ile Okul Sporları Koordinatörü Nida Kaya değişen kurallar ve faaliyetlerle ilgili yararlı bilgiler aktararak okullara başarılar dilediler. Kamil Dikici, bir iki yenilgi alan ve iddiası kalmayan okulların daha sonra ki müsabaka gelmediklerini, bu nedenle rakip okulun mağdur olduğunu ve hakemlere gereksiz yere ücret ödendiğini buna dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

2015-2016 Okul Sporları Tertip Komitesi’de şu isimler görev yapacak:

Abdulkadir Ataşbak (Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü), Halit Yılmazel (Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü), Abdulhalik Demir (Milli Eğitim Şube Müdürü), Kamil Dikici (Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi), Hanifi Altun (Spor Servisi Şefi), Nida Kaya (Okul Sporları Koordinatörü) Muhsin Yolcu ve Tayyar Gider (Beden Eğitimi Öğretmeni)

Editör: Barış Köksal