Edinilen bilgiye göre olay, 2008 yılında Yüreğir ilçesine bağlı Sarıçam Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Halis K.'nın (30) kardeşi K.K. (17) ile arkadaşı F.D. (17) 7 yıl önce sokakta futbol oynamaya başladı. Bir süre futbol oynayan arkadaşlar F.D.'nin attığı topun K.K.'nın cinsel organına gelmesiyle kavga etti. Bunun üzerine K.K. ağlayarak eve gitti. Kardeşinin ağladığını gören Halis K. sinirlenerek "Sana ne oldu" diye sordu. K.K. ise arkadaşı F.D.'nin cinsel organına top attığını söyledi.

Bunun üzerine sinirlenen Halis K. sokağa çıkıp F.D.'yi aramaya başladı. Bulamayınca da evlerine gitti. F.D., Halis K.'yı görünce korkup dama kaçtı. Ancak Halis K. çocuğu damda bularak iç çamaşırını indirip parmak ile çocuğu taciz etti. Bunun üzerine F.D.'nin ailesi şikayetçi oldu. Halis K. yakalanıp bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yargılama sonunda yerel mahkeme "çocuğa parmakla cinsel istismar" suçundan Halis K.'ya 10 yıl hapis cezası verdi.

Halis K. kararı Yargıtay'a götürdü ancak Yargıtay da hapis cezasını onayınca Halis K. hakkında yakalama kararı çıktı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri bunun üzerine harekete geçip Halis K.'yı sabah yapılan bir operasyonla yakaladı. Emniyette işlemleri yapılan Halis K. daha sonra cezaevine götürüldü.

Editör: Barış Köksal