Alınan bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Kayalıbağ Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, sahipsiz olan ve vatandaşların gönüllü olarak bakıp, ‘Beyaz’ adını verdiği sokak köpeği, Adana Adliyesi civarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. Sol kaburga kısmının bulunduğu noktadan derin bir şekilde yaralanan ve kanlar içinde kalan köpeği, gönüllü bakıcısı olan 48 yaşındaki Murat Gür fark etti. 

‘Beyaz’ı ameliyat ettiler 
Adliye arka kapısındaki işyerinde ‘arzuhalcilik’ yapan Gür, durumu hemen Adana Büyükşehir Belediyesine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, köpeği özel bir veteriner kliniğine kaldırdı. Veteriner hekim Ufuk Çiftçi ‘Beyaz’ adlı köpeğe cerrahi işlemlerde bulunduktan sonra yarasına da dikiş attı. Köpek, tedavisinin ardından yeniden doğal ortamına bırakıldı. 

Köpeğin gönüllü bakıcısı olan Murat Gür, "Sabah köpeğe mama vermek isterken, karın kısmındaki derin bir kesiği fark ettim. Jilet ya da bıçak gibi kesici bir aletle köpeğe zarar verildiğini gördüm" diye konuştu. 

"Beyaz benim çocuğum gibi" 

Köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Gür, "Adliyenin güvenlik kamerası görüntülerine göre; saat 07.30’da kameranın açısına giren köpekte herhangi bir kesik ya da darp izi görülmüyor. Ancak saat 07.40 civarında karın kısmında kesik ve kan lekeleri görünüyor. Büyük bir ihtimal köpeğe kimliği belirsiz kişi ya da kişiler jiletle zarar vermiş. Beyaz’ın ameliyatını yapan veteriner de aynı şeyi söylüyor. Şu an Beyaz’ın sağlık durumu iyi ve daha da iyi olacak. Çünkü o benim çocuğum gibi" ifadelerini kullandı. 

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis de saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için Adana Adliyesi olmak üzere bölgedeki işyerlerine ait güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. 

Editör: Barış Köksal