Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde 4 Temmuz 2015'te meydana geldi. İddiaya göre Suriye'den Adana'ya gelen Muhammet Mustafa (25), Kemal Ahmet (21) ve Ahmet Habaş (35) tarlada çalışarak geçimlerini sağlamaya başladı. Dün akşam da tarladan eve dönerken Suriyeli gençler ile tarlada çalışan diğer arkadaşları arasında yüksek sesle konuşma yüzünden tartışma çıktı.

Tartışma kavgaya dönüşürken, araya giren diğer tarım işçileri tartışmayı önledi. Bir süre sonra 3 Suriyeli Gülbahçesi Mahallesi'ndeki evlerine gelip dışarıda oturdu. Suriyeli gençlerin tartıştığı tarım işçilerinden 2 kişi daha sonra Gülbahçesi Mahallesi'ne gelerek Suriyeli gençlerle yine tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede bıçaklı, pompalı tüfekli kavgaya dönüştü. 3 Suriyeli genç bıçak ve pompalı tüfekle yaralandı. Yaralayan zanlılar ise olay yerinden kaçtı. Yaralanan gençler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Durumu ağır olan Muhammet Mustafa sevk edildiği Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi'nde bugün hayatını kaybetti. Diğer iki yaralı ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Mustafa'nın cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Polis olaya karıştığı öne sürülen bir kişiyi gözaltına alırken, iki kişinin de ismini belirleyerek yakalamak için operasyonlar yapıyor.

Editör: Barış Köksal