Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Üyesi-Uğur Yaldız Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Yaldız, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret ederek, toplumun her katmanında kadının hak ettiği statüye ulaşması için iş birliği çağrısı yaptı.

Kadınlara yönelik çalışmalarda, kadının toplumdaki yerinin değer kazanmasıyla ilgili etkinliklerde, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nden destek beklediklerini belirten Filiz Yaldız, toplum dinamiklerinin güçlerini birleştirip, sinerji oluşturulmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

MEDYANIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Yaldız, “Çukurova Gazeteciler Cemiyeti kentin önemli bir dinamiği. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir Adana’nın ağabeylerinden ve medya kuruluşlarının üye olduğu çok önemli bir sivil toplum kuruluşunun başkanı. KAGİDER üyesi bir iş kadını olarak, ülkemizin geleceği için kadınlarımızın karar alma mekanizmalarında, iş hayatında, sosyal ve kültürel alanda daha fazla yer almasını çok önemsiyorum. Toplumda kadının erkekle olabildiğince eşit statüye gelmesi için, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti gibi güçlü bir sivil toplum kuruluşunun, Adana'da ve bölgemizde kadına yönelik pozitif ayrımcılık içinde olması gerektiğini düşünüyorum. ÇGC’nin bu konuda şu ana kadar duyarlı olduğunu görmekle beraber, birlikte daha etkin olabileceğimize inanıyorum. Medyanın gücünü yanımızda görmek ve toplum yararına, kadının gücünü artırma yolunda desteğini daha yoğun hissetmek istiyoruz. Kadınımızın toplumdaki yeri elbette geçmişe oranla daha iyi. Bu gelişmede ÇGC’nin de payı mevcut. Adana’dan siyaset dünyasına kazandırdığımız kadınlarımıza destek verdiniz” dedi.

Kurum olarak sosyal projelerde daima var olmaya özen gösterdiklerini belirten Yaldız, mesleki eğitim, kişisel gelişim, ekonomik ve sosyal hayata katılımla ilgili sosyal projelerde, medyanın desteğine her zamankinden çok ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

KADIN VE ERKEK YAN YANA, OMUZ OMUZA

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de, kadınlarla ilgili her etkinliğe kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ve kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığa önem verdiklerini kaydetti. Cafer Esendemir, “Adana’nın etkin ve faal iş kadınlarından Filiz Yaldız Hanım’ın ziyaretinden büyük memnuniyet duydum. Toplum yararına hemcinslerine yönelik talep ettiği pozitif ayrımcılığı ben de çok önemsiyorum. Basın kuruluşlarımızın bu konuya verdiği önemi biliyorum ve bundan sonra da hassasiyetin artması için elimden geleni yapacağım. Kadın ve erkeğin omuz omuza, yan yana ülke gelişiminde rol alması gerek” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal