Vali Coş ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi’nin avlusunda düzenlenen ‘Huzur Toplantısı’nda, mahalle halkının ve muhtarların sorunlarını dinledi. Toplantıya katılan mahalle sakinleri, özellikle ulaşım, çevre ve hastane eksikliği sorunlarının üzerinde durdu.

Burada konuşan Vali Coş, toplantıda özellikle kadınların çevreleriyle ilgili sorunları dile getirmelerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Tabi ki çevremiz önemli; çevremizdeki her şeyi, 1 ağcı, 1 çalıyı bile korumamız lazım. Sizin de burada hizmet eden resmi kurumlara, komşularınıza, özel iş yerlerine çocuklar ya da başka kişiler tarafından zarar verilmemesi için onlara göz kulak olmanız lazım” dedi.

Çocukların, çevrelerine zarar vermemeleri için buralara parklar ve spor salonları yapılarak, onların enerjilerini bu yöne doğru kanalize etmenin gerektiğini söyleyen Coş, bu konuda da Adana Valiliği olarak ilgili belediyelerle gerekli görüşmeleri ve çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Coş, “İlettiğiniz dilekleri, sıkıntıları ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak inşallah çözmeye çalışacağız. Bazıları gündemimizde mesela hastane gündemimizde. Uygun arsa çalışması için arayış içerisindeyiz. Uygun arsa bulduğumuz zaman Sağlık Bakanlığımız buraya modern bir devlet hastanesi yapmak için planını aldı sorun yok ama arsa sorunu var. Buralar yeni gelişen yerler olmasına rağmen size böyle toplu hizmet verecek tesisler için maalesef yeterli arsa bırakılmamış. Bir planlama eksikliği olmuş. Biz ibadethanelerimizin de eğitim kurumlarımızı da sağlık kuruluşlarını da size hizmet verecek bütün kurumların da noksanlıklarını gidermek, hizmetin mümkün olduğunca ayağınıza gelmesini sağlamak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Coş, ailelere de çocuklarının eğitimlerinin yanı sıra, onların gelişimleri konusunda da yanlarında olmaları gerektiği önerisinde bulunarak, şunları söyledi:

“Eğitime önem verelim. Eğitim derken illa okula göndermek değil. Bizde bir kavram var ‘aile terbiyesi’ dediğimiz. Yani bizim inancımıza göre de öyledir. Çocukların eğitiminden onların yetiştirilmesinden dinimize göre de hukukumuza göre de mesuldürler. Değerli arkadaşlarımızın, hemşehrilerimizin, sevgili Adanalı kardeşlerimizin bu hususa da dikkat etmeleri, çocuklarıyla mümkün mertebe ilgilenmeleri, onların okul dışında nerelere gelip gitmelerini takip etmeleri de fevkalade önemli.”
Editör: Barış Köksal