Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği'ne, aralarında Adana Ticaret Odası'nın da bulunduğu 13 iş yerinden hırsızlık yapıldığı geldi. Olayla ilgili inceleme başlatan polis, hırsızlık olayının ortak yanının, hırsızın tırmanarak iş yerlerine girmesi olduğunu tespit etti. Bunun üzerine polis iş yerlerinin güvenlik kamerasını incelemeye aldı. 

Adana Ticaret Odası'na tırmanarak girmesi saniye saniye görüntülenen hırsızın başka bir iş yerine ise girmeden önce boynunda havlu ile geldiği, sigara içtiği iş yerine girmeden önce ayakkabılarına o işyerinin önündeki ağacın dibine koyduğu görüldü. Daha sonra tırmanarak iş yerine giren hırsız, yaklaşık 24 dakika sonra tırmandığı yerden yere atlıyor. Atlama nedeniyle ayağı incinen ve yere düşen hırsız kalkıp sekerek ayakkabısını alıp uzaklaşıyor. Bu anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyor. 

Polis, görüntüleri izledikten sonra hırsızlığı yapanların Mehmet Ali S. (27), Bahri Bayat P. (33) ve Ömer O. (23) olduğunu belirledi. Zanlılar yapılan operasyonda yakalandı. Zanlıların yakalanma anları da saniye saniye görüntülendi.
Polis şahısların evlerinde yaptığı aramada ise çok sayıda televizyon, bilgisayar, av bayisinden çalıntı silah, tüfek, dişçiden çalınma malzemeler, bayan çanta ve cüzdanları, kimlikleri, kolyeler ve altınlar elde edilerek müştekilerine teslim edildi. Zanlıların dişçiden müşterileri için hazırlamış oldukları dişleri bile çaldıkları ortaya çıktı. Zanlılar ifadelerinde eroin almak için hırsızlık yaptıklarını söylediği öğrenildi. Zanlılar sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilirken, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Editör: Barış Köksal