Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Yenibey Mahallesi'nde meydana geldi. Bursa’da yaşayan Mehmet Ü., bir süre önce Adana’da iş yeri bulunan sıhhi tesisatçı Ahmet A.’ya (55) Çukurova ilçesi Belediyevleri Mahallesi’nde bulunan değeri 3 milyon lirayı bulan bir arsayı 900 bin liraya satacağını söyledi. Bunun üzerine baba Ahmet A. ile birlikte çocukları Yakup (27) ve Yusuf (24), Mehmet Ü.’ye 900 bin lirayı elden verdi. Parayı alan Mehmet Ü., tapuyu getireceğini söyleyerek Bursa’ya gitti. Mehmet Ü.’yü arayan ancak ulaşamayan A. ailesi, arsayı araştırmak için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne başvurdu. Ancak arsanın Mehmet Ü.’nün üzerine kayıtlı olmadığı öğrenildi.

Dolandırıldıklarını anlayan A. ailesi, bir yandan hukuk mücadelesi başlattı, diğer taraftan da Mehmet Ü.’yü aramaya başladı. Bursa'ya giden A. ailesi fertleri, Mehmet Ü.'nün adresini buldu. Evde konuyla ilgili tartışan iki taraf birbirleriyle kavga edince karakolluk oldu. Adana’ya geri dönen A. ailesi fertleri, dolandırılmayı bir türlü kabullenemeyerek 18 Eylül günü tekrar Bursa’ya giderek kendilerini dolandıran şahsın babası Kemal Ü.’yü kaçırıp Adana’ya getirdi. Yaşlı adamın yakınları, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne babalarıyla ilgili kayıp başvurusunda bulundu. Olayın ardından Adana ve Bursa polisi harekete geçti. Bu arada Kemal Ü., olaydan üç gün sonra Yenibey Mahallesi’nde sokak ortasında yaralı ve baygın halde bulundu. Vücudunun büyük bölümünde darp izleri bulunan yaşlı adam, hastaneye kaldırıldı. Ancak olaydan 5 gün sonra hayatını kaybetti. Polis, cinayeti aydınlatmak için çalışmalara başladı. Olayın alacak verecek yüzünden kaynaklandığını belirleyen ekipler, çeşitli adreslere özel harekat timlerinin eşliğinde şafak vakti baskın yaptı. Olayla ilgili Ahmet A., Yakup A., Yusuf A., Rıdvan D., Ramazan O., Burak K., Murat O., Cumali A., Hasan A. ile Necmettin O. gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgularında Mehmet Ü.’yü Bursa’dan kaçırdıklarını itiraf eden şüphelilerin, “Biz kendisini darp etmedik. Konuşma esnasında ayağı kayarak başı kaldırım kenarına vurdu. Biz de daha sonra ayrıldık” diyerek kendilerini savundukları öğrenildi. 10 şüpheli “Kasten adam öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Hasan A., Yakup A., Rıdvan D., Yusuf A. ve Burak K. tutuklanırken, diğer 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Editör: Barış Köksal