Hastanede bir kişinin 500 lirasını yankesicilik yöntemiyle alan 2 şüpheli, yaşanan kovalamacanın ardından yakalanarak polise teslim edildi. Kovalamaca anı güvenlik kameralarına yansıdı. Adana’da hastanede bir kişinin arka cebindeki 500 lira parayı yankesicilik yöntemiyle alan 2 şüpheli, yaşanan kovalamacanın ardından vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

Olay, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Göz Polikliniğinde meydana geldi. İddiaya göre, Bülent G. (37) ve Sabahattin A. (43), hastaneye gelip sıra bekleyen Safi Akın'ı (57) bir süre takip ettikten sonra arka cebindeki 500 lirayı aldı. Cebindeki paranını çalındığını fark eden Akın ve yankesiciler arasında hastane içinde kovalamaca yaşandı. Aldığı parayı kovalamaca sırasında poliklinikte sıra bekleyen hastaların önüne atan Bülent G. ile Sabahattin A., vatandaşlar tarafından kısa sürede yakalandı.

İki şüpheli daha sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Bülent G. ve Sabahattin A, emniyetteki işlemlerinin ardından önce sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adana Adli Tıp Birimine daha sonra adliyeye sevk edildi.
 
Kovalamaca anı güvenlik kamerasında

Parası çalınan Safi Akın'ın şahısları kovalama anı hastanenin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Akın'ın kovaladığı şahısların çaldıkları parayı atmaları, 500 lirayı bulan kadının parayı görevlilere teslim etmesi görülüyor.
 
Editör: Barış Köksal