Seyhan Müftülüğü’ne bağlı Tepebağ Erkek Kur’an Kursu, Hacı Cumali Öztürk Erkek Kur’an Kursu, Hasan Tepeli Erkek Kuran Kursu, Haci Menekse Hatun Kız Kuran Kursu ve Fatma Feride Hatun Kız Kuran Kurslar’ında hafızlığını bitirip mezun olarak hafızlık diplomalarını alan 43’ü erkek 31’i kız hafız için dün Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda Cuma namazını müteakiben tören düzenlendi.

Törenin başlangıcında Sabancı Merkez Camii İmam-Hatibi Ömer Altundağ, Kur’an-ı Kerim Tilaveti sundu. Hafız Ali Çevik de Hatim Duası okudu. Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Adana İl Müftüsü Arif Gökce, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Adana Valisi Mustafa Büyük’ün yaptığı açış konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ziyaretçilere kısa bir konferans verdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri çiçeği burnunda hafızlara diplomalarını ve hediye altınlarını verdi. Hafızlığın heyecanını yaşayan kızlara aralarında Vali Mustafa Büyük’ün eşi Emine Hayriye Büyük’ün de bulunduğu protokol tarafından taçları takıldı. Genç hafızların aileleri duygusal anlar yaşadı. Hafızları arkadaşları da yalnız bırakmayarak bol bol fotoğraf çektirdi.

Katılımın yoğun olduğu tören, Mustafa Cihat’ın verdiği konserle son buldu.

Editör: Barış Köksal