Serkan’ı ziyaret eden ve ders çalışması için laptop bilgisayar hediye eden gençlik kolları üyeleri, şüphelinin en ağır cezayı almasını istediklerini söyledi.

Süt satarak geçimini sağlayan Ünaldı ailesinin 6 çocuğundan birisi olan işitme engelli Serkan Ünaldı (12), 14 Kasım sabahı pazar arabasıyla süt dağıttığı sırada cebindeki 40 lira çok sayıda suçtan kaldı bulunan Serdar A. (26) tarafından alınmıştı. Şüpheli Serdar A., polis ekiplerince yakalanırken, olayın şokunu atlatamayan Serkan Ünaldı’yı AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı MKYK Üyesi Muhammet Ali Demirkan ve Emel Bakmaz, AK Parti Adana Gençlik Kolları Başkanı Alper Güler ile gençlik kolları üyeleri ziyaret etti. Gençlik kolları üyeleri, sohbet edip derdini dinledikleri Serkan Ünaldı’ya laptop bilgisayar hediye etti.

“BUNDAN SONRA SERKAN’IN HEP YANINDAYIZ"

Burada konuşan Demirkan, olayı ilk duyduklarında çok derinden etkilendiklerini kaydederek, “Bir gencin bir engelli kardeşimize bunu yapması ne vicdana ne insanlığa sığabilecek bir tutum. Biz de hem kardeşimizi ziyaret edelim hem de Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanımız Abdurrahim Boynukalın’ın da çok selamını getirdi. Ayrıca bir hediye getirdik. İnşallah bundan sonra eğitimine katkılarımız olacak Allah’ın izniyle. Her türlü ihtiyacında maddi manevi yanında olacağız. Serkan kardeşimize de çalışacaktır ama eğitim hayatını da sürdürecektir. İnşallah biz de elimizden geldiğince yanında olacağız” dedi.

Bakmaz ise yaşanan olaya çok üzüldüklerini vurgulayarak, “Genel merkez gençlik kolları olarak hem kardeşimizi ziyaret edelim hem tanışalım istedik. Bundan sonraki süreçte hep yanındayız. Bu yüzden Ankara’dan Adana’ya geldik. İnşallah Serkan bundan sonra okuyacak, güzel işler yapacak, güzel mesleği olacak” diye konuştu.

“HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Gençlik Kolları İl Başkanı Avukat Güler de davanın hukuki sürecinin bizzat kendisinin takip edeceğini aktararak, “Bizler de Serkan kardeşimizin yaşadığı bu olaydan sonra bu saldırıyı gerçekleştiren kişilere karşı hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin en ağır cezayı alması için de elimizden gelen her şeyi yapacağız. İnşallah cezasız kalmayacak. Adli makamlara da güvenimiz sonsuz. Davayı bizzat ben takip edeceğim. Adana gençlik kolları olarak her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal