Sempozyumla ilgili ön çalışmaları yapmak üzere Adana’ya gelen TMMOB 11. Enerji Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı N. Bülent Damar, EMO Enerji Birim Koordinatörü Olgun Sakarya, TMMOB Eski Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Alptürk, Sempozyum Sekreteri Oylum Yıldır, EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak’la birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.


ÇGC Başkan Yardımcısı Sait Güleç ve Genel Sekreter M. Ömer Üney’le görüşen sempozyum heyeti 3 gün boyunca objektif uzmanlar tarafından enerjinin geleceğinin masaya yatırılacağını kaydetti. Düzenleme Kurulu Başkanı N. Bülent Damar, hem vatandaşlar, hem Çukurova Bölgesi ve hem de Türkiye için önem taşıyan sempozyumun Ortadoğu’daki savaşlar başta olmak üzere dünyadaki tüm savaşların enerjiyle ilgili bağlantılarının geniş bir perspektifle ele alınacağını söyledi. 22 yıldan bu yana halk yararı düşünülerek yapılan sempozyumda yine halka, her konunun uzmanları tarafından bilgi verileceğini anlatan Damar, sempozyumun ikinci gününde Çukurova ve Adana bölgesinin ele alınacağını ifade etti.


ÇGC Başkan Yardımcısı Sait Güleç, ziyaretleri için sempozyum heyetine teşekkür ederek, son yılların en önemli konusunun enerji olduğuna işaret etti. Gazetecilerin de kamu yararı gözeterek çalışma yaptıklarını hatırlatan Güleç, “Vatandaşımızın enerji konusunda bilinçlendirilmesi için biz de üzerimize düşen görevi yaparız. Ayrıca sempozyumun Adana’da yapılıyor olması da önemli” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal