Şehit annesi Ayşe Mine:
 "Çocuğumun karne aldığı günler aklıma geldi"

 "Bir yanda burukluk bir yanda gurur var"

 Baba Mustafa Mine:
 "Oğlumla gurur duyuyorum vatan millet sağolsun"
 
15 Temmuz'da İstanbul'daki 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında darbe girişimine direnirken şehit olan Uzman Çavuş Adanalı Halit Yaşar Mine'nin isminin verildiği okuldaki karne törenine şehidin anne ve babası da katılıp karne verince gözyaşı sel odu. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine, askerin içine sızmış teröristlerle birlik olmayıp vatanı için canını hiçe sayarak şehit oldu. Şehit Mine'nin ismi, FETÖ tarafından eleman yetiştirmek ve örgüte finans sağlamak için kullanıldığından dolayı devlet tarafından el konularak halkın hizmetine sunulan Burç Ortaokuluna verildi.



Bugün ise Şehit Halit Yaşar Mine Ortaokulunda karne töreni yapıldı. Törene şehidin annesi Ayşe ve babası Mustafa Mine'de katıldı. Okulun konferans salonunda yapılan tören öncesi TEOG sınavında birinci olan öğrencilere şehit anne ve babası plaket verdi. Daha sonra ise bir öğrenci şehidin hayat hikayesini anlattı. Bu sırada perdeye de şehidin fotoğrafları yansıtıldı. Bu durum hem şehidin baba ve annesini hem öğrencileri hem de öğretmenleri gözyaşlarına boğdu. Anne ve baba çocuklarının anlatıldığı slayt gösterisi bitene kadar gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Halit Yaşar Mine Ortakokulu Müdürü Emine Özkan, şehit ailesine böyle bir evlat yetiştiği için teşekkür ederken öğrencilere de yaz tatilini için uyarılarda bulundu. Adana Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın ise bu eğitim öğretim yılının, gözü dönmüş hainlerin yaptığı darbe girişiminden sonra zor şartlarda başladığını belirterek, "Bu zorluklara rağmen eğitim öğretim yılını başarıyla tamamladık. Ülkemizin daha huzurlu ve mutlu yarınları için beraber çalıyoruz. Bu yarınlar da sizler söz sahibi olacaksınız. Başarılar dilerim" dedi.
 
"Bir yanım buruk bir yanım gururlu"

Şehidin annesi Ayşe Mine, çok mutlu ve gururlu olduğunu ifade ederek, "Bir yanım buruk bir yanım gururlu. Bu zamana kadar bizi hiç üzmemişti çocuğumuz onunla her zaman için gurur duyduk. Bu ortamı da görünce daha da mutlu olduk. Karneyi verirken, çocuğumun okul hayatı ve karne alışı gözümün önüne geldi. O yüzden çok duygulandım" diye ağladı.

Baba Mustafa Mine'nin ise kelimeler boğazında düğümlendi. Çok mutlu olduğunun altını çizen Mine, "Çok seviniyorum böyle bir okul açıldığı için. Cumhurbaşkanımıza, Valimize ve büyüklerimize teşekkür ediyorum. Ne diyeyim ki vatan millet sağ olsun" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
 
Editör: Barış Köksal