Adana'da çevrelerindeki şahısların ihtiyaçlarını belirleyip ona göre hırsızlık yapan ve piyasadan daha ucuza satan 2 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Sarıçam ilçesine bağlı Şahintepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Şahintepe Mahallesi'nde art arda otomobil, boya, bisiklet, tabanca, tartı ve bilgisayar çalındığı ihbarları alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri ihbar üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalarda mahallede çalınan malzemelerin yine aynı mahallede yaşayan ve ihtiyacı olan şahıslara piyasadan daha ucuza satıldığı belirlendi. Bu tespitin üzerine hırsızlığı mahalleden birilerinin yapabileceği ihtimali üzerinde durularak mahallede sivil polis devriyeleri artırıldı. Bu arada mahallede yine hırsızlık olduğu anonsu üzerine polis harekete geçip Muhammet K. (23) ve Hüseyin T.'yi (23), gözaltına aldı. Zanlıların polise verdikleri ifadede 'Mahallede kimin neye ihtiyacı olduğunu belirlediklerini, buna göre hırsızlık yaptıklarını, sonra da piyasadan daha ucuza sattıklarını ancak pişman olduklarını' söyledikleri öğrenildi.

Zanlıların ifadesi üzerine polis, Serkan A.'yı (33) 'hırsızlık malı satın almaktan' Gökçe D.'ye de (30) ise 'hırsızlık zanlısına otomobilini vererek yardım etmekten' işlem yaptı.

Serkan A. ifadesinde, 'Şahısların getirdiği boyaları 130 liraya aldığını, hırsızlık malı olduğunu bilmediğini' söylerken, Gökçe D. ise, 'Otomobilini zanlıları tanıdığı için yardım amaçlı verdiğini ve hırsızlık yaptıklarını bilmediğini' söylediği belirlendi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Hırsızlık yapan iki kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer iki kişi adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Öte yandan polis, zanlıların çaldığı malzemeleri bularak sahiplerine tek tek teslim etti. Mal sahipleri polise teşekkür etti.

Editör: Barış Köksal