Cübbeleri ile Adana Adliyesi binası girişinde toplanan savcı ve hakimler Başsavcı Ali Yeldan’ın eşliğinde, “Alçak terör saldırısını lanetliyoruz” yazılı pankart açtı.

Saldırının Türkiye’deki hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme ve gözdağı verme girişimi olduğunu belirten Başsavcı Yeldan, “Bu saldırı alçakça bir terör eylemidir. Terörün inancı, felsefesi olmaz. Terör, düşüncenin öz suyunu emer, kanla beslenir. Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet, emellerine asla kavuşamayacak; milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kaos ve kargaşa ortamının önündeki en büyük engel, her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıdığı ve geride kalanların emanet ettiği adalet meşalesi, aynı kararlılıkla meslektaşları tarafından taşınacaktır. Saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyor, merhum şehidimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabır ve metanet diliyorum. Yargı camiamızın ve milletimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

AVUKATLAR DA SALDIRIYI KINADI

Saldırıyı kınamak için Adana Barosu’na kayıtlı avukatlar, cübbeleriyle eski adliye önünde basın açıklaması yaptı. Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için başsağlığı diledi. Saldırıyı ‘terör’ olarak nitelendiren Çıtırık, “Hiçbir ideoloji, hiçbir kimsenin yaşamını elinden almayı gerektirmez” dedi.
Editör: Barış Köksal