Başkanı Zeydan Karalar, ilk etapta 50 farklı noktada tespit yaptıklarını uygulamanın zaman ile tüm ilçeye yayılacağını söyledi. Karalar, "Belediyemiz çöp konteynerlerini yer altına alarak şehir estetiği, sinek sorunu, çevre ve halk sağlığı açısından önemli bir çalışmaya imza atıyor. Yerel seçim sürecinde daha yaşanılabilir ve herkesin yaşamaktan onur duyacağı bir ilçe oluşturacağımızı söylemiştik. Daha önce yer tespit çalışmaları yapılmıştı. Merkezdeki tüm mahallelerin çöp konteynerlerini yer altına alacağız. Zamanla bu uygulama tüm ilçede mevcut olacak. İlk olarak 50'ye yakın yer tespiti ettik. Bu sistem; hem hijyenik, hem de koku ve sinek üretme açısında önemli. Vatandaş, 'şu saatte çöp kamyonu gelecek aman gideyim çöpümü boşaltayım' diye koşturmayacak. İstediği zaman gidecek çöpünü boşaltacak. Araçlarımız gelecek burayı boşaltacak ardından yıkayıp ilaçlayacak" ifadelerini kullandı.

Yer altı çöp konteynerleri Adana'da ilk olarak Seyhan Belediyesi tarafından uygulamaya konarken Başkan Zeydan Karalar seçim döneminde verdikleri tüm sözleri tutacaklarını söyledi. Karalar, "Adana'da ilk olan bu uygulama yani çöp konteynerlerinin yer altına alma işlemi Türkiye'de enderde olsa birkaç belediye tarafından uygulanıyor. Bu proje bizim seçimler öncesi vaat ettiğimiz hizmetlerden biriydi. Biz verdiğimiz bütün vaatlerimizi projelerimizi yapacağız. Biz ütopik gerçekleşmeyecek vaatlerde bulunmadık. Biz bu uygulamayı bütün Seyhan'a yayacağız. Seyhanlı her şeyin en iyisine en güzeline layıktır" şeklinde konuştu.

Çöplerin yer altına alınacağı projeyi büyük memnuniyet ve mutluluk ile karşıladıklarını belirten vatandaşlar Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a teşekkür etti.
Editör: Barış Köksal