Çanaklı Mahallesi Sungur Sokak'ta 15 kedisiyle yaşayan ve uzun süredir komşularının desteğiyle hayatını sürdüren Hasan Ali Aras’ın son 2 yıldır sağlığının da iyice bozulmasıyla konutu çöp eve dönüştü.

Kendine bakamayacak duruma gelen Aras'ın evinde biriken çöpler, mahalle sakinlerinin başvurusu sonucu geçen yıl belediye temizlik işleri görevlilerince temizlendi. Bir kamyon çöp çıkan evde geçen zamanda yine çöp birikmeye başlayınca çevreye yayılan kötü kokular vatandaşları rahatsız etti.

Mahalle sakinlerinden Ümit Düzgün, komşusu Aras'ın bir bakım evine yerleştirilmesi ve çevre sağlığını tehdit eden evde yeniden temizlik yapılması konusunda BİMER, kaymakamlık ve belediyeye başvurdu.

Yaşlı adam, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerince yerinde yapılan incelemenin ardından Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kozan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları ise çöp evde temizlik çalışması yaptı.

Kullanılabilir durumda olan eşyalar ayrıldıktan sonra evden 2 römork dolusu çöp çıktı.

Birinci ve ikinci derecede hiç yakını olmadığı belirtilen Aras'ın tedavisinin tamamlanmasının ardından yaşlı bakım evine yerleştirileceği öğrenildi.

Mahalle sakinleri Aras ile ilgilenen BİMER, valilik, kaymakamlık, Kozan Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
Editör: Barış Köksal