30 Temmuz Perşembe günü saat 01.00'de Akdeniz açıklarında meydana gelen 5.2’lik deprem sonrası Adana’da yağan yağmurla birlikte bir çok yere yıldırım düşmüştü. Yıldırımın isabet ettiği Seyhan ilçesi Bey Mahallesi’ndeki Fetullah Camii’nin minaresinde büyük çapta hasar meydana geldi. 1983 yılında yapılan camin minaresi üst taraftan çatladı. Cemaat, yıkılması muhtemel olan minare nedeniyle tedirgin.

Muhittin Parlakbileker isimli vatandaş depremden bir saat sonra minareye yıldırım düştüğünü belirterek, “Gece saat 01.00 sıralarında deprem oldu. Uyandım, dama çıktım. 02.00 sıralarında yıldırım çaktı. Sanki mahalle yerle bir oldu. Baktık minareden bir alev çıktı. Minarede 3 tane delik açıldı. Ondan sonra insanlar sokağa döküldü. Minare 12 santim açılmış. Bir de delikler var. Taşlar mahalle arasına kadar sıçramış. Tehlikeli olduğu için cemaat başka mahalledeki camiye gidip namaz kılıyor” diye konuştu.

Yetkililerden yardım isteyen Parlakbileker, “Minarenin çabuk yıkılmasını istiyoruz. Minarenin altında 4-5 tane ev var. Minare tehlikeli. Ev sahipleri evde duramıyor korkudan. Allah etmesin bir deprem olsa minarenin yarısı gider” dedi.

Camideki Kuran kursuna gelen 11 yaşındaki Ramazan Çitçi ise “Arka tarafta Kuran tahtamız vardı. Hocamız bize Peygamber Efendimizin hadislerini anlatıyordu, küçüklere Kuran okutuyordu. Biz orada rahattık. Deprem olduktan sonra kapının önünde çalışmaya başladık. Hocamızın orada sandalyesi vardı. Orada oturup bize öğretiyordu. Yeni yerimizde rahat değiliz. Korkuyoruz minarenin yıkılmasından” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal