Adana'da 1 Mayıs günü trafik kazasında hayatını kaybeden yaşlı adamı öldüren sürücüye, polis bin 360 kamyoneti tek tek inceleyerek ulaştı. Sürücü Ozan C.'nin yakalandıktan sonra birisine çarptığını fark etmediğini bu nedenle durmadığını söylediği öğrenildi. Adana'da polis, 1 Mayıs günü yaşlı adamın ölümüne sebep olan sürücüyü bin 360 kamyoneti tek tek inceleyerek ulaştı. Edinilen bilgiye göre, kaza Seyhan ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi D-400 karayolunda 1 Mayıs günü meydana geldi. İddiaya göre, Ramazan Dönüş (60) İstanbul'a gidecek olan çocuklarını otogara getirdi. Dönüş, D-400 karayolunda durup çocuklarının eşyasını indirdiği sırada yoldan geçen bir kamyonetin dikiz aynasının çarpması sonucu ağır yaralandı. Kamyonet sürücüsü ise olay yerinden kaçtı. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Dönüş, 2 Mayıs günü hayatını kaybetti.
 
"Özel ekip kılı kırk yardı"

Dönüş'ün hayatını kaybetmesiyle birlikte Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, olayın faili meçhul kalmaması için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine özel bir ekip kurulması ve sürücünün mutlaka bulunması talimatını verdi. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürü tarafından 5 kişilik bir özel ekip oluşturuldu. Özel ekip önce olay yerine giderek titiz bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmada kaza anını gören güvenlik kamerası olduğu belirlendi.
 
"150 güvenlik kamerası incelendi"

Güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak kamyonetin gidiş güzergahında daha net güvenlik kamerası araştırıldı. Yapılan çalışmada yaklaşık 150 güvenlik kamerası incelendi. Yapılan bu incelemenin ardından kamyonetin marka ve modeli tespit edildi. Tespitin ardından kamyoneti bulmak için polis adeta kılı kırk yardı.
 
"Bin 360 kamyonet takibe alındı"

Polis yapılan çalışmalarda güvenlik kamerasındaki kamyonetin 2001 ile 2005 model bir kamyonete ait olduğunu tespit etti. Yapılan tespitin ardından Adana'da bu marka ve model aralığında bin 360 kamyonet olduğu belirlendi. Polis, kamyonetleri tek tek inceleyerek sayıyı 185'e kadar indirdi. Tespit edilen bu kamyonetler de tek tek incelendiğinde yaşlı adama çarpıp kaçan kamyonetin özel bir şirkete ait olduğunu belirledi.
 
"Yaşlı adama çarptığı dikiz aynasını değiştirmiş"

Tespitin ardından tır nakliyat şirketine giden polis, delilleriyle olayı ortaya koyarak söz konusu marka ve plakalı kamyonetin kendilerine ait olup olmadığını sordu. Yetkililer kamyonetin kendilerine ait olduğunu kabul etti. Daha sonra da o gece kamyoneti kimin kullandığını belirlemek için çalışma yapıldı. Çalışma sonucunda kamyoneti tır şoförü Ozan C.'nin (38) kullandığı belirlendi. Ozan C. Seyhan ilçesinde polisin baskınıyla gözaltına alındı. Emniyette sorgulanan şahsın, birine çarptığını fark etmediğini aracın aynasının başka bir araca çarptığını düşündüğünü bu nedenle durmadığını söylediği öğrenildi. Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
 
Editör: Barış Köksal