Bir polis memuru, "Vali de benim emrimde başbakan da. Ben ne dersem o olur" diyerek hakaretler ve küfürler savuran sürücüden kendisini darp ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde 1 Temmuz 2015 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, gece trafik polisleri Ziyapaşa Bulvarı'nda rutin alkol uygulaması yaptı. Bu sırada gece saat 01.00'den sonra A.S'nin kullandığı 01 AHA 98 plakalı lüks bir otomobil, polisin "dur" ihtarında uymayarak yoluna devam etti. Diğer ekiplere haber verilmesi üzerine otomobil Uğur Mumcu Meydanı'nda durduruldu. Polis otomobilde bulunan şahsın ehliyet ve nüfus cüzdanını istedi. Ancak yanında iki bayan bulunan A.S. istenen evrakları vermek istemedi. Bu arada polise hakaret ve küfür eden genci yanındaki bayanlar sakinleştirmeye çalıştı.

"VALİ DE BAŞBAKAN DA BENİM EMRİMDE BEN NE DERSEM O OLUR"

Alkollü olduğu anlaşılan ve yanındaki bayanlar tarafından da sakinleştirilemeyen A.S. polise, "Vali de benim emrim de başbakan da benim emrimde. Ben ne dersem o olur" diyerek hakaret ve küfürler etti.

Bu arada bir polis memuru bunları kayıt altına almak için cep telefonu ile çekim yapmaya başladı. İddiaya göre, A.S. ise kendisini görüntüleyen polise saldırıp cep telefonunu alarak küfür edip darp etti. A.S. polise "Telefondaki resimleri sileceksin erkek yemini et sileceksin. Beni çekince maaşın iki katına katlanmıyor. Bak vurdum mu çok fena yaparım" diyerek küfür etti. Polis A.S.'yi küfür etmemesi konusunda uyardı ancak A.S. küfür etmeye devam etti. Bir süre sonra güçlükle de olsa A.S. polis merkezine götürüldü. Burada yapılan kontrolde A.S'nin 17 yaşında olduğu ehliyetinin olmadığı belirlenerek, çocuk şube müdürlüğüne teslim edildi.

Burada yapılan alkol kontrolünde ise 1.73 promil alkollü olduğu tespit edildi. Polis memuru E.K. omzunda yumuşak doku zedelenmesi bulunduğu yönünde rapor aldı. Polisler A.S.'den şikayetçi oldu. A.S. ifadesinin alınmasının ardında adliye sevk edilirken tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ayrıca, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yeğeni olduğu öğrenilen A.S.'ye ehliyetsiz araç kullanmaktan bin 609 lira, alkollü araç kullanmaktan 800 lira para cezası verildi. Bu cezaların yanı sıra A.S.'nin kullandığı aracın sahibine de ehliyeti olmayan şahsa otomobil kullandırdığı için de bin 609 lira para cezası verildi.

Editör: Barış Köksal