Açılış törenine, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcıları Durmuş Gencer ve Halis Arslan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Odeon Müzik Merkezi sahibi Yasemin Aktürk, Akdeniz Koleji ortağı işadamı Saadettin Gen, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, KKTC Mersin Konsolos Yardımcısı Hakan Aksoy, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, işadamı Cahit Sınmaz ile çok sayıda seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Mobilya sektörüne yeni bir soluk ve farklı bir bakış açısı getiren mağazanın tüm katlarını gezen Adana Valisi Coş, Adana üretimi ürünleri daha kaliteli ve daha uygun fiyatlı bulduğunu belirterek, firma ortaklarını kutladı.

Vali Coş, konuklarla sohbet ederken, açılan her yeni işyerinin istihdam demek olduğunu vurguladı.
"Adana ekonomisini nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki bir soru üzerine ise Vali Coş, şunları söyledi:
"Biz sürekli bardağın dolu tarafına baktığımız için bu konuda moral ve motivasyonun önemine inanıyoruz. Bir şeyin iyi olup olmadığını mukayese etmek için ün neredeydik? Ondan önce nerdeydik? Bugün neredeyiz? gelişmeler olumlu mu olumsuz mu? ona bakmalıyı. Anahtar, kriter bu olursa baktığımızda bugünkü hiçbir şeyin dünkünden daha kötü olmadığını görüyoruz. Aksini iddia eden bu iddiasını ispatlamakta zorlanır."

Vali Coş, iyiye gitmenin bütün eksiklerin bittiği anlamına da gelmediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Kaldı ki zirveye ulaşsak bile zirvede kalabilmek için mücadele etmemiz gerekir. Dolayısıyla hayatta sürekli olarak çalışmak, iki günü eşit olan zarardadır anlayışıyla sürekli yenilik, değişim peşinde olmak gerekiyor ki fırsatları iyi değerlendirelim ve giderek küçülen dünyada ticaret, hizmet , tarım, sanayi sektörlerinde, daha büyük pay alalım, daha büyük gelir elde edelim, daha fazla üretim ve istihdam sağlayalım."
Vali Coş, hep birlikte çalışıp, moralleri yüksek tutmak gerektiğini belirterek, "Elbette ki eksiğimi
z olan hususlar var.Ama dün elde ettiğimiz başarılar bundan sonraki engelleri aşabilmek içinde bize moral ve heyecan vermektedir.Azim, inanç, şevk vermektedir" dedi.

Editör: Barış Köksal