İmamoğlu Sulaması 2. Kısım, Adana-Aladağ Kasımlı Göleti ve Sulaması, Adana-Kozan Meletmez Göleti ve Sulaması, Adana Seyhan Deresi ıslahı, Adana Ceyhan BS6 Kanalı üzerine köprü yapımı ve emniyet tedbirlerinin alınması kapsamında Adnan Menderes Spor Salonu’nda tören düzenlendi. Törende, tesislere yapılan canlı bağlantı sinevizyona aktarıldı. Törende konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, kente oldukça faydası dokunacak projeler için emeği geçen kurumlara teşekkür etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise yatırımların tüm Adana’ya yayılacağını belirterek, “Çukurova'nın tarımda, sanayide, ekonomide devleşmesi için var güçle çalışacağız. Tüm bakanlıklar elele vererek Adana’nın sorunlarından kurtulmuş, ayağı yere sağlam basan ve geleceğe güvenle bakan bir il olması için kollarımızı sıvadık” diye konuştu.

MÜTEAHHİTLERDEN HIZLI İŞ GARANTİSİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, bu projenin Türkiye’nin en önemli projesi olduğunu ve en kısa zamanda tamamlanacağını vurguladı. Müteahhit firmaları platforma çağıran Eroğlu, projelerin en kısa zamanda tamamlanmasının taahhüdünü alarak proje anlaşmalarını imzaladı. Bakan Eroğlu, eski Türkiye’de 22 yılda anca tamamlanabilen gölet projeleri varken bugün 18 ayda aynı projenin tamamlanabildiğine dikkat çekti. Adana’da 500 bin dekarlık alanı sulamaya açtıklarını hatırlatan Eroğlu, bunu 1.5 milyon dekara çıkaracaklarını ve tüm derelerin ıslah edileceğini anlattı.

37 MİLYAR YATIRIMIN MERKEZİ ADANA

Güneydoğu Anadolu Projesi’nin 2019 yılında tamamlanacağını ifade eden Bakan Eroğlu, Adana merkezli Akdeniz Büyük Gelişim projesini hazırladıklarını ve 37 milyar lira yatırımla 3 bin 724 tesisi 30 Aralık 2019 günü saat 16.59’da tamamlayacaklarını müjdeledi. Adana’ya 24 baraj ve gölet, 58 sulama tesisi, 93 dere ıslahı, 2 içme suyu tesisi, 14 bal ormanı, 20 mesire alanı, 15 etkinlik, 213 milyon fidan kazandıracaklarını açıklayan Bakan Eroğlu, “Çiftçiye yılda 1 milyar 600 lira para girecek” diye konuştu.

KÖYLÜLER 49 YILLIĞINA ORMAN SAHİBİ OLDU

Törende 6 bin 217 dekarlık badem, ceviz, dut gibi gelir getirici orman alanlarını sahiplendirmek için kura çekildi. Şanslı köylüler, 49 yıllığına bu alanlara sahip oldu. Törenin sonunda kent protokolünün katılımıyla 209 milyon liralık 5 tesisin temeli butona basılarak atıldı.
Editör: Barış Köksal