Milletvekili Gürkan’ın, TYÇP kapsamında, Adana İl merkezinde ve İlçelerde işsizliğin azaltılması, işsizlere ve ailelerine gelir sağlanması amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yaptıkları görüşmeler neticesinde, 3 bin işsiz vatandaşa iş imkanı sunulduğunu belirtti. Gürkan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in desteği ile Adana'da 3 bin vatandaşımızın Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında işe yerleştirilmesi için gereken kadro ve ödenek tahsisi kararı alınmıştır. Geçen yıl bu proje kapsamında Adana'da yaklaşık 2 bin vatandaşımıza iş imkanı sunulmuş olup bu sayı bu sene artırılarak 3 bine çıkarıldı. Adana'da tahsis kararı alınan 3 bin kadro, ihtiyaç doğrultusunda kurumlara dağıtılacak olup, takriben 1 Ekim 2014 tarihinde iş başı yapacak vatandaşlarımız 15 Haziran 2015 tarihine kadar proje kapsamında çalışacak" dedi.

Sosyal Yardımlaşma Vakıflarından yardım alan vatandaşların öncelikli olarak değerlendirileceği uygulamada, erkekler için 35 yaş üstü olma, kadınlarda ise 18 yaş üzeri olma şartı aranacağını vurgulayan Gürkan, şunları kaydetti:

"Bunun yanında iş için başvuranlarda eğitim şartı aranmayacak. Proje kapsamında 15 Haziran 2014 tarihine kadar çeşitli kurumlarda çalışacak olan vatandaşlarımıza hizmetleri karşılığında asgari ücret ödenecek olup, SGK primleri de tam olarak yatırılacak. Bu kapsamda çalışmak isteyen vatandaşlarımız, İşkur tarafından yayınlanacak ilanı takip edip başvurmaları gerekiyor.

Bu proje kapsamında istihdam edilecek tüm vatandaşlarımıza ve ailelerine şimdiden hayırlı olmasını diler, Adana'da 3 bin aileye destek sağlanmasında emeği geçen başta başbakanımız olmak üzere; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e, milletvekili arkadaşlarımıza ve bürokratlarımıza çok teşekkür ederim.”
Editör: Barış Köksal