Edinilen bilgiye göre, 28 Eylül 2015 akşamı Dağlıoğlu Mahallesi'nde özel bir hastaneye trafik kazası raporu almaya giden ekipte bulunan polis memuru Süleyman Çakır ile Bircan İlhanlı bölücü terör örgütü PKK militanlarının saldırısı sonucu şehit oldu. Olayın ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı.

Yapılan operasyonlarda ilk etapta PKK militanlarının eylemi yapacağını bilen ve organize ettiği tahmin edilen Rıdvan Y., Ç.B., M.Ö. ve T.B. gözaltına alındı. Daha sonra yapılan operasyonlarda Dağlıoğlu Mahallesi'nde bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasında oldukları ileri sürülen H.A, B.K, ve D.Ş. adlı kadınlar ile S.Ü., İ.A., Ö.C., C.T., R.E., A.Y., ve F.D. gözaltına alındı. Polis gözaltına aldığı 14 kişiyi 4 gün boyunca sorguladı. Yapılan sorgularda zanlılar, 2 polisin şehit edilmesiyle ilgilerinin olmadığını, şehit edenleri de tanımadıklarını söyledi.

GÖZALTINA ALINAN KADININ OĞLU DAĞDA

Polisin gözaltına aldığı kadınlardan D.Ş.'nin oğlunun dağda olduğu, kadının bu nedenle mahallede 'ana' olarak bilindiği ve PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin mahalle temsilciliğini yaptığı öğrenildi. D.Ş.'nin mahallede yapılan korsan gösterileri de organize ettiği, bu nedenle 2 polisin şehit edilmesiyle ilgisi olabileceği ihtimaliyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Polis, sorgularının ardından zanlıları sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıpa götürdü. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılardan Rıdvan Y., Ç.B., M.Ö. ve T.B., 'polislerin şehit edilmesi olayını bilmek, gizlemek ve organize etmek' suçlarından adliyeye sevk edilirken, kadınlar H.A., B.K., ve D.Ş. ile S.Ü., İ.A., Ö.C., C.T., R.E., A.Y. ve F.D. isimli erkekler, savcının kararıyla ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

4 kişinin adliyedeki ifadelerinin alınması işlemi devam ediyor.

Editör: Barış Köksal