KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gıda Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğü bürokratları ile çok sayıda davetlinin katılımıyla TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen fuar, Türkiye’nin dört bir yanından gelen tarımla ilgili oda, dernek ve özel kuruluşları bir araya getirdi.

“Ovamızı tanıtmak için buradayız”

10. Adana Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı’nda, Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden Yüreğir Ovası’ndaki üreticilerin örgütlü olduğu Yüreğir Ziraat Odası da stant açtı.
Narenciye ürünlerinden nara, mısırdan bibere çok sayıda meyve sebze çeşidinin sergilendiği stant, fuarın ilk gününde ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, fuara, odada görevli ziraat mühendisleri ile birlikte katılım gösterdiklerini belirterek, ”Yüreğir Ovamız; Türkiye’nin en bereketli topraklarına sahip. Onlarca çeşit ürün bir arada yetişebiliyor. Ovamızda üretim, yıl boyunca durmaksızın devam ediyor. Bu fuara katılma amacımız da bereketli ovamızın ürünlerini, Türkiye’nin dört bir yanından gelen çiftçilerimize tanıtmaktır” dedi.

10. Adana Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı, 20 Kasım Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.
 
Editör: Barış Köksal