Adana Hızlı Tren Projesi’nin bazı yerlerde inşaat, bazı bölümlerde ise proje aşamasında olduğu bildirildi. 
TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, 1 Haziran 2016 tarihli TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonunda “Adana Hızlı Tren Projesi artık yılan hikayesine döndü. Bu program ne oldu?” diye soran MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya'ya yazılı cevap gönderdi.

Konya-Karaman-Ulukışla-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattının yapımı planlanarak yatırım programına alındığı bilgisini veren Apaydın, şunları kaydetti:

“Bunlardan Konya-Karaman, Bahçe-Nurdağ, Akçagöze-Paşpınar, Mersin-Adana arasında inşaat çalışmaları, diğer bölümlerde ise yapım ihale ve proje hazırlama çalışmaları devam etmektedir. Adana-Mersin arasında 3. ve 4. hat altyapı işlerinde yüzde 32’lik ilerleme sağlanmış olup yapımı devam etmektedir. Adana-Gaziantep hattında Adana-İncirlik-Toprakkale yapım ihalesine çıkılmış olup, değerlendirme devam etmektedir.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, kendisine gönderilen açıklama üzerine yaptığı değerlendirmede, “Siyasi, iktisadi, coğrafi, tarım ve kültür-sanat alanlarında yaptığı önemli katkılarla, bir çok ilimizin merkezinde olması hasebiyle sunduğu ulaşım imkanlarıyla Adanamız Türkiye’nin en büyük, en önemli illerinden biridir. İhmal edilecek bir il değildir. Dolayısıyla, YHT projesine en başında dahil edilmesi gereken Adana’nın diğer bir çok yerden sonraya bırakılması doğru olmamıştır. Ama gelinen noktayı, inşaat ve ihale aşamalarını da önemsiyoruz. Adanalı vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Projeyi takibe devam edeceğiz” dedi.
Editör: Barış Köksal