Trafikle ilgili resmi kurum ve kuruluşların üst düzey temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, denetim ve eğitim faaliyetleri ile kaza istatistikleri, ayrıntılarıyla irdelendi.

Kent trafiğinin mümkün olduğunca sorunsuz işlemesi ve kazaların önlenmesi konusunda, sürücüler ve vatandaşların duyarlı olmaları gerektiğine dikkat çeken Vali Büyük, kurul üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında trafik konusunda yapılan tespitlerin önemine vurgu yaptı. Denetimler ile birlikte, trafikle ilgili altyapı çalışmalarının da önemli olduğunu vurgulayan Vali Büyük, trafikle ilgili yatırım ve projelerin kararlılıkla uygulanacağını ifade etti.

SONUÇ BİLDİRGESİNDE ÖNEMLİ MESAJLAR

Kent trafiğine ilişkin önemli mesajların verildiği Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın sonuç bildirgesinde ise şu tespitler yer aldı:  “Trafikte sürücülerimizin en önemli kaza nedenlerinden olan aşırı hız, alkollü araç kullanma, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve seyir halinde cep telefonu ile görüşme ihlallerini yapmamaları, alınan tüm tedbirlere rağmen oluşan trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaları en aza indiren emniyet kemeri takma ile kask kullanma alışkanlığının vatandaşlarımız tarafından benimsenmesi gerekmektedir. Öğrenci, Ticari Taşıt Şoförü, Hususi araç sürücüsü ve yayalara yönelik 38 bin 835 kişiye Trafik Güvenliği ile ilgili eğitimler verilmiştir ve devam etmektedir. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen sivil kıyafetli personelce, Adana il merkezi ve ilçeler arasında taşımacılık yapan toplu taşıma araçları ile şehiriçi toplu taşıma araçlarında ücret ödemek sureti ile 254 araçla seyahat edilerek denetlenmiş, kural ihlali yapan 144 sürücü hakkında gerekli yasal işlemler yapılmıştır. Egzoz emisyon ölçümü yaptırmayarak çevre kirliliğine sebep olan araçlarla ilgili olarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri tarafından çalışmalar yapılmaktadır.

Editör: Barış Köksal