Adana’da 350 dönüm arsada 300 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilmesi planlanan Adana Seyhan Büyük Sanayi Projesi’nde işyeri sahibi olmak isteyenlerin en geç 30 Eylül’e kadar ön talep başvurularını tamamlamaları gerektiği bildirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile Adana Ticaret Odası’nın (ATO) desteklediği dev projenin koordinatörü Bektaş Avcı, “Ayakkabı, gıda, makine imalatçıları başta olmak üzere birçok sektörde meslek grupları Adana Seyhan Büyük Sanayi Projesi’nde bir araya gelecek” dedi.

Başkanlar, Adana için güçbirliği yaptı 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AESOB Başkanı Nihat Sözütek ve ATO Başkanı Atila Menevşe’nin Adana’nın batısında Temsa yakınında gerçekleştirilmesi öngörülen Adana Seyhan Büyük Sanayi Projesi’ni kamuoyuna duyurmasının ardından sanayileşme hamlesinin içinde yer alarak büyümeyi hedefleyen küçük ve orta ölçekli işletmeler ile birçok sektörden esnaf proje paydaşı kurumlara ön talep başvurusunda bulundu.

Kümelenme modeliyle sanayi hamlesi 

Proje Koordinatörü Bektaş Avcı, temmuz ayının başından itibaren kabul ettikleri ön talep başvuru süresinin 30 Eylül 2016’da sona ereceğini, ayakkabı, gıda ve makine imalatçıları başta olmak üzere çok sayıda KOBİ’den yoğun ilgi gördüklerini belirtti.

Toplam inşaat alanı 798 bin metrekare olacak projede 100 metrekareden 300 metrekareye kadar büyüklüklerdeki mağazaların işletmecilerin taleplerine göre modüler şekilde daha da büyütülebileceğini, tek taklı, iki katlı ve üç katlı alternatifler bulunduğunu aktaran Bektaş Avcı, ödemelerin 18-120 aya kadar taksitlendirilebildiğini kaydetti.

Sosyal donatıları ile tam bir kompleks olacak 

İşyerleriyle birlikte sosyal donatı alanlarının da inşa edileceğini ifade eden Bektaş Avcı, “Adana Seyhan Büyük Sanayi Sitesi’nde işyeri sahipleri ve çalışanların her türlü sosyal ihtiyacını karşılayacak tesisler yer alacak. Otopark, otel, cami, hamam, spor alanları, restoran ve kafeler, fuar alanı, eğitim ve kültür merkezi, mesleki eğitim merkezleri, postane, kargo, itfaiye, polis merkezi, bankalar, park ve bahçeleriyle bir kompleks olacak” diye konuştu.

Bektaş Avcı, ön talep başvurularının Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Adana Ticaret Odası (ATO) ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) merkezlerinden, adanabuyuksanayi.com sitesinden, (0322) 04591313- (0552) 0491313 nolu telefonlardan devam ettiğini sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal