Adana Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AESOB Başkanı Nihat Sözütek, ATO Başkanı Atila Menevşe ile bazı sektörlerin temsilcileri ve bürokratlar katıldı. Toplantıda, Proje Koordinatörü Bektaş Avcı, projenin detaylarıyla ilgili bilgi verdi.

PİYASA ARAŞTIRMASI YAPILACAK, ÖN TALEPLER TOPLANACAK

Avcı, “Adana Seyhan Büyük Sanayi Projesi’nin 798 bin metrekare üzerinde inşaat alanı olacak. Modüler sistem planlanıyor. 150 metrekareden başlayacak mağazalar olacak ve daha büyük yer talep edilirse planlama yapılacak. Projeye bugünden itibaren başlamış olacağız ve ardından bir piyasa araştırması yapacağız, ön talepleri toplayacağız. Ön taleplere bağlı olarak bankalardan kredi sağlayıp projeyi gerçekleştireceğiz. Projenin 300 milyon dolar civarında maliyeti var. TEMSA’nın yanındaki araziyi planlıyoruz. Tamamı imarlı bir arazi. İçinde sosyal donatı alanlarının da olduğu, küçük esnafın oluşturduğu, büyük sanayi olacak. Proje; Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürüyecek. Şu anda şehrin muhtelif noktalarına yayılmış her meslek grubu belirli bir alanda toplanacak. Öncelikle imalatçılar yer alacak. Mermerciler, ayakkabıcılar, tekstilciler, bakırcılar v.b. toplulaştırılacak. Bu proje kentsel dönüşüm için de önemli, çünkü kentsel dönüşümde en büyük sorun küçük esnafın istihdam edilmesi. Küçük esnafın büyümesini sağlayacak bir proje olarak da tanımlanabilir” dedi.
Toplantıda Başkan Hüseyin Sözlü, Başkan Zeydan Karalar, Başkan Nihat Sözütek ve Başkan Atila Menevşe görüş alışverişinde bulundu.
Editör: Barış Köksal