Hotel Bosnalı’nın Genel Müdürü Nuri Nohut, yaptığı açıklamada, Seyhan Nehri kıyısında Adana’nın binlerce yıllık geçmişe sahip Tepebağ Mahallesi’nde yer alan konağın, tarihi dokusunu kaybetmeden restore ettirilerek butik otele dönüştürüldüğünü anımsattı.
Yok olmaktan kurtarılarak otele dönüştürülen konağın, Adana’da turizmin gözdesi olduğunu belirten Nohut, "19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başı Adana'sının önemli şahsiyetlerinden Bosnalı Salih Efendi'nin 1889 yılında malikane olarak yaptırdığı bu tarihi bina, bugünkü sahibi Halil Avcı tarafından yapılan restorasyon ile geçmişini ve günümüzü yaşamaya devam ediyor. 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen ve geçmişte yılanlı konak olarak da bilinen binanın tarihi dokusu, günümüzün modern donanımları ile birleştirilerek konuklarına unutulmaz bir konfor sunuyor" dedi.

HOTEL BOSNALI

Hotel Bosnalı, Seyhan Nehri kıyısında, Adana'nın binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi Tepebağ semtinde yer alıyor. 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başı Adana'sının önemli şahsiyetlerinden Bosnalı Salih Efendi'nin 1889 yılında malikane olarak yaptırdığı tarihi bina, bugünkü sahibi Halil Avcı tarafından yapılan restorasyon ile, geçmişini ve günümüzü yaşamaya devam ediyor.

Butik otel de 2'si master, 2'si deluxe 12 oda bulunuyor. Her türlü konforun düşünüldüğü mekan keyifli bir konaklama ortamı sunuyor.
Editör: Barış Köksal