Teşkilat başkanları, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla MHP Adana il binasında istişare toplantısı düzenlendi. İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra toplantıda MHP ilçe başkanları ve ilçelerde yeni seçilen belediye başkanları ile Büyükşehir Belediye Meclisinde görev yapacak meclis üyeleri hazır bulundu.

Açılışta konuşan Mustafa İzgioğlu, 30 Mart seçimlerinde Adana’da büyük bir başarı ortaya konduğunu ve bunda başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere adayların, teşkilatların, parti mensuplarının büyük emeği bulunduğunu söyledi. Dışarıdan da destek alındığını belirten İzgioğlu “Bazı kesimler, ‘MHP 2011 seçimlerinde üçüncü parti oldu. 200 bin oy farkını kapatamaz’ diyordu. Ve hatta el ilanları dağıtıp partimizin alacağı sonucu etkilemeye çalışıyordu. Ancak 200 bin oy farkı kapandı ve şimdi büyükşehirle birlikte 9 belediye kazanıldı. Bu çok büyük bir başarı. Allah hepinizden, emek harcayan, destek veren herkesten razı olsun” diye konuştu.
İzgioğlu, şöyle devam etti:

“Bazı partilerin kalesi denilen yerler var. MHP, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ikinci kez kazandı. Artık Adana da MHP’nin kalesidir. Bu vesileyle ifade etmek istiyorum. Kazanmak zordur ama asıl daha zor olanı, zirvede kalabilmektir. Bunu da bundan sonra yapılacak hizmetlerle, halkın sorunlarını çözmekle ve birbirimize sımsıkı sarılarak, kenetlenerek yapacağız. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri var. Bu süreçte önümüzdeki seçimlerde oyumuzu daha da artırmanın mücadelesini vereceğiz.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, ilçe belediye başkanlarına nasihatlarda bulundu. Sözlü “Halka ve hiç kimseye sırtınızı dönmeyin. Teşkilatlarla uyumlu çalışın. Partisiz olsa dahi, ahlaklı dürüst insanlarla çalışmaktan çekinmeyin” ifadesini kullandı. Bu arada belediyeleri bekleyen sürece yönelik öngörülerini de paylaşan Sözlü, “Belediyelerin gelirleri azaldı. Gelir artırıcı kaynakları çoğaltmak lazım. Giderler konusunda ise tasarruf tedbirleri göz ardı edilmemeli” dedi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise, siyasi iktidarın yeni süreçte muhalif belediyelere yönelik olumsuz uygulamalarını daha da artıracağının işaretlerini veren somut örnekler ortaya koydu ve bu durumu şöyle anlattı:
“MHP’li belediyelerin olduğu yerlerde bulunan Özel İdare’ye ait hizmet binalarını Maliye’ye verdiler. Ama öte taraftan Özel İdare bünyesinde çalışanları MHP’li belediyelere aktararak kadroları şişirdiler. Daha geçen ayın ödeneklerini alamadık. Maaş ödemelerinde sıkıntı var.”
Editör: Barış Köksal