Adana'da dün akşam 12 kişinin yaralandığı lunapark kazasıyla ilgili yazılı açıklama yapan işletmeci, halat kopma vakası yaşanmadığını, serbest düşüş aletinin inişi esnasında hızlı bir iniş yaşandığını söyledi. 

Menderes Bulvarı’ndaki lunaparkta yaşanan talihsiz kazanın, basın-yayın organlarında veriliş şeklinin abartıya kaçtığını savunan tesisin işletmecisi İsa Önük, şunları kaydetti:

“Hiç kimse böyle bir olay yaşanmasını istemez. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Elbette üzüldük. Yıllardır aynı yerde Adanalılara hizmet veriyoruz. Bugüne kadar da böyle bir olay yaşamadık. Elbette gereken soruşturma yapılıyor. Bu olayın nedenlerini yetkililer kadar biz de araştırıyoruz. Ancak olayın hemen ardından neden-sonuç ilişkisi belli olmadan, habercilik adına yapılanları da doğru bulmuyorum. Lunaparkta onlarca makine mevcut. Hepsinin bakımları titiz bir şekilde yapılıyor. Çalışanlarımız her alete binen vatandaşlarımıza gereken uyarıları yapıyor. Dikkatli bir şekilde onlara yardımcı oluyor. Hepsi de deneyimli ve gereken duyarlılığa sahip. Ancak siz ne kadar duyarlı olursanız olun, aletlerin bakımlarını ne kadar sık yaparsanız yapın, bazen kaderin önüne geçilemiyor. Makine başında abartıldığı gibi yere çakılma söz konusu değil. İniş esnasında tam duracağı esnada sensörler uyarı verdi ve az da olsa hızlı bir düşüş oldu. İnsanlar haklı olarak panik yaptı. Olay abartıldı.”

Olayın ardından birçok kişinin tedbir amaçlı olarak hastaneye sevk edildiğini, hiçbirinde kırık-çıkık olmadığını ve kimsenin yatışının yapılmadığını söyleyen İsa Önük, “Haberde isimleri geçenler tedbir amaçlı olarak hastaneye kaldırılmış olup, şu an itibariyle hiç kimse hastaneye yatırılmamıştır. Biz lunapark işletmecisi olarak haberde adı geçen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal