Adana Valiliği öncülüğünde çok sayıda sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle kentte 6-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ‘Adana Lezzet Festivali’ne katılan firmalara sertifika verildi.

Adana Valiliği toplantı salonunda düzenlenen sertifika töreninin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın lezzetlerinin dünyaya tam tanıtılmadığını söyledi. Bir gazeteye göre, Türkiye’nin lezzetleri sıralamasında Adana’nın yedinci sırada olduğunu ifade eden Sözlü, “Adana’da son dönemde kültür ve sanata yönelik etkinlikler Adana’nın dışarıya yansıyan yüzünü güzelleştiriyor. Lezzet denildiği zaman Adana’nın çok değerli ve çok önemli bir yeri var. Kim ne dersin desin ama hak ettiğimiz yerde değiliz. Türkiye’nin lezzetleri sıralandığında Adana’nın sırası yediydi. Ben İstanbul’u, İzmir’i, Ankara’yı anlarım oralar büyük metropoller. Dünya mutfaklarını bünyesinde barındırıyorlar. Adana’daki lezzet festivaliyle yansıyan yüzünü değerlendirerek arttırmamız gerekiyor” diye konuştu.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise Adana’da yaşanan asayiş olaylarının gündeme gelmesinden dolayı rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, “Eğer bizler Adana’nın güzelliklerini ortaya çıkarmazsak gündemi biz belirlemezsek bir başkası çok farklı haberlerle gündeme geliyor. Ben bundan rahatsızlık duyuyorum. Onun için lezzet festivali ciddi bir şekilde yüzünü göstermiş oldu” diye konuştu.

Adana’nın gerçek yüzünün festivallerle ortaya çıkacağını söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti:

“Adana’da ciddi bir potansiyel var. Hem yemeklerimizden tutun, doğasıyla, ekonomisiyle güçlü bir il olmasına rağmen gerçek yüzünü dünyaya çok iyi yansıtamadık ama Adana’nın gerçek yüzünü bir ve beraber olduğumuz müddetçe çok daha güzel bir şekilde hem ülkemize, hem dünyaya yansıtacağını düşünüyorum. ‘Adana Lezzet Festivali’nin yansımaları çok iyi oldu. İnşallah bundan sonra yapacağımız festivali eksiklerimizi tamamlayarak daha mükemmel yapacağız.” 

Konuşmaların ardından katılan firmalara sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi. 

Törene Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana vali yardımcıları, Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin ile çok sayıda firma sahibi katıldı.
Editör: Barış Köksal